Bygg upp skolorna Israel bombade i Gaza

Vänsterpartisterna Christian Larsson och Peter Rundström har tagit initiativ för att utbildningsnämnden respektive vuxenutbildningsnämnden skall inleda solidaritetsarbete med Gaza. Dessutom vill de att speciella insatser skall riktas till de elever som har sina rötter i eller runt Palestina.

Ett gott initiativ av flera skäl. Först och främst behöver palestinska barn och ungdomar sin skolgång precis som alla andra barn. När krigsförbrytarna Israel bombar FN-skolor får omvärlden rycka in.

För det andra är det bra att man uppmärksammar de palestinier i Göteborg som nu traumatiseras av att deras släktingar utsätts för israeliskt övervåld. En viktig komponent i det arbetet är att ge de som vill en möjlighet att kanalisera sin frustration till något positivt: konkret solidaritet med Gaza.

Protesterna mot Israel har samlat tusentals Göteborgare varje lördag sedan årsskiftet. Bland dem var många unga. Deras solidaritetsarbete tar sig många former och uttryck. Det är gott så. Solidaritetsarbetet mår bra av att vara mångfasetterat. Skolan skal, och kan inte, monopolisera det arbetet. Däremot öppnar sig ännu en möjlighet till solidaritetsarbete för stadens gymnasister och komvuxstuderande.

Återstår bara att se om de övriga partierna har modet att ge eleverna den möjligheten.

Om inlägget

Politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: