Gordons grisar

Stjärnkocken Gordon Ramsay har ett nytt program på Kanal 5. I dagens avsnitt besökte han ett skalteri och ”var känslomässigt berörd” av att se två grisar elektrifieras, tappas på blod och tömmas på sina tarmar. En del av förklaringen låg i att griskropparna ryckte misstänkt flera minuter efter att de hade tömts på blod.

”Ofrivilliga reflexer”, ”nerver” sade slaktaren. Gordon såg misstänksamt på de epileptiska kropparna.

På sätt och vis är det bra att Gordon Ramsay visar hur levande grisar blir till fläsk innan det hamnar i hans stekpanna. Bättre ändå vore om han nästa gång tog fram lite sköna vegorecept så att grisarna slapp gå in genom de där dörrarna till slakthuset från första början.

Om inlägget

Politik

2 Comments

Lägg till →

  1. Jöran Fagerlund 27 januari 2009 — 18:52

    Japp. Grisarna i reportaget var ändå på ett litet ”mysigt” slakteri. Inga långa korridorer. Direkt utifrån, in genom en dörr och zap – strömmen från ett mindre kärnkraftverk rätt genom hjärnan.

    Det vore bra om man kunde spela lite matlagningsprogram i någon av de större djurfabrikerna. Köttkonsumtionen skulle minska drastiskt.

  2. Jag instämmer! För de grisar som ändå slaktas är det viktigt att slakten innebär så lite lidande som möjligt. Detta kämpar Jens Holm (v) för i EU-parlamentet:
    http://www.vguengl.org/showPage.php?ID=1807

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: