Kort rapport från fullmäktige , del 5, Vänsterpartiet vann alla omröstningar

Vänsterpartiet gick segrande ur alla omröstningar vid dagens fullmäktigesammanträde. I de flesta fall röstade vi med s och mp men i frågan om Julstaden Göteborg tog vi stöd av de borgerliga för att göra en liten insats för miljön.

I den sista debatten om A-kassan var det endast Jonas Ransgård (m) som försvarade regeringens politik.

– Det skall jonas Ransgård ha respekt för, sade Mats Pilhem (v)

De övriga regeringsparierna avstod från att försvara sin politik och satt tysta i debatten. En talande signal. De skäms för sina politiska förslag.

En som inte behöver skämmas för sin politik är Mats Pilhem (v) som i interpellationen om att en direktör på Vägverket har fått en lägenhet i Haga genom att VD i Bostadsbolaget kringgick reglerna. Göran Johansson (s) skällde på Mats och krävde att han skulle be om ursäkt till direktören för Vägverket. Mats påpekade, sakligt och korrekt, att direktören inte hade fått lägenheten i enlighet med reglerna.

Själv blev jag stoppad av kommunfullmäktiges ordförande Jörgen Linder (s) när jag svarade på Anna Johansson (s) fråga om vad vi vill göra för att göra det möjligt för personer som är betydelsefulla för Göteborg att flytta till Göteborg.

Jag förklarade vår kommunalpolitik och vår rikspolitik som även finns beskrivet i interpellationen. Trots att jag svarade på en fråga som hade tillåtits i debatten och trots att jag berörde det som stod i interpellationen blev jag avbruten.

Anna Johansson (s) kunde sedan svara på sin egen fråga utan tillsägning från ordförande. Göran Johansson (s) kunde ha en lång utläggning om hur man får in en rättelse i en tidning eller ej, utan tillsägelse från ordförande. Britt Solberg (s) och Endrick Schubert (s) kunde sedan börja sina inlägg med orden ”med risk för att bli avbruten av ordförande för att jag inte håller mig till ämnet” och sedan prata på, utan att bli avbrutna av ordföranden.

Jörgen Linder är vanligtvis en mycket korrekt ordförande men i kväll var det uppenbart att partiboken fick avgöra vilka inlägg som fick framställas och ej. Det var också uppenbart att det var partiboken som styrde när han levererade sarkastiska politiska pikar, efter olika anföranden, som ”skämt”. Inte roligt!

Om inlägget

Politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: