På dem igen Margot

Den som kämpade hårdast i byggnadsnämnden mot rivningen av Friggagatan som jag skrev om i mitt förra inlägg var Margot Perlitz Ottosson (v). Hon försökte på många konstruktiva sätt att hitta lösningar som innebar framkomlighet för kollektivtrafik och nybyggnation samtidigt som kulturvärdena sparades.

Nu företräder hon ett mycket konstruktivt förslag angående det föreslagna hotellet i och bakom det gamla posthuset i Göteborg. Arkitekterna Jöran Bellman och Gunnar Werner har utarbetat ett förslag som innebär att de 500 rummen kan byggas utan att utsikten störs nämnvärt.

Enligt det som har berättats för Margot i byggnadsnämnden är det ingen idé att ens titta på förslaget eftersom entreprenören som skall bygga hotellet inte är intresserad. Margot ställer frågan på sin spets.

– Frågan är helt enkelt vem som skall bestämma i staden. Hotellmiljardärer eller de demokratiskt valda församlingarna, säger Margot Ottosson (v), ledamot i byggnadsnämnden.

Konkret klasskamp i de parlamentariska vardagsbestyren i en kommunal nämnd. Jag säger: starkt jobbat Margot, på dem igen.

Om inlägget

Kultur, Politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: