Bostadsbolagets VD misstänks för bestickning

För en tid sedan tilldelades en direktör på Vägverket en pampig lägenhet i Haga i strid med gällande regelverk. Det hela blev möjligt genom att Bostadsbolagets VD godkände regelbrottet.

Nu rapporterar Metro att Bostadsbolagets VD misstänks för bestickning.

Det var Vänsterpartiets kommunalråd Marie Lindén som först lyfte frågan in den politiska apparaten genom att lyfta frågan i AB Framtidrns styrelse. AB Framtiden är kommunens koncern för de allmännyttiga bostadsbolagen.

När Vänsterpartiet lyfte frågan i  en interpellation i kommunfullmäktige uppstod en hetsk debatt. Frågan var uppenbarligen känslig eftersom fullmäktiges ordförande avbröt mig mitt i ett anförande.

Lyssna gärna på debatten och hör hur Anna Johansson (s), distriktsordförande, börjar resonera kring att kommunen borde fundera på speciella regler i de kommunala bostadsbolagen för personer som bedöms viktiga för kommunen.

Till och med miljöpartiets Kia Andreasson, som suttit tyst hela debatten, kände sig manad att reagera och säga till bundsförvanten Anna Johansson (s) att reglerna skall följas.

När Anna Johansson (s) började resonera kring att det är en skillnad på att fördela rättvist och solidariskt var jag tvungen att fråga henne om i vilken kategori hon placerar att låta Vägverkets direktörer gå före i kön till de allmännyttiga bostäderna: är det rättvist, eller är det solidariskt?

Lyssna på hennes ickesvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: