Vänsterpartiet drev igenom jämställdhtssatsning i Göteborg

På kommunstyrelsens sammanträde idag fick Marie Lindén (V) tillsammans med Miljöpartiet och Socialdemokraterna igenom ett yrkande om att Göteborgs Stad skall ansöka om utvecklingsmedel för hållbar jämställdhet från Sveriges Kommuner och Landsting.

– Efter flera år av vänsterpartistiskt rotelansvar för jämställdheten, fram till 2007, har Göreborgs Stad ett ganska gott jämställdhetsarbete. Det har genomförts flera olika projekt och nu behöver dessa permanentas i de ordinarie styrsystemen, säger Marie Lindén (V), kommunalråd, på partidistriktets hemsida.

– Vi behöver dessutom utveckla vårt arbete för att bemöta medborgarna jämställt. Därför vill vi söka utvecklingsmedel, fortsätter Marie Lindén (V).

Vänsterpartiet har varit rotelansvariga för jämställdheten i Göteborg i många år fram till 2007 då Socialdemokraterna och Miljöpartiet valde att uppfylla de borgerligas vallöfte om sänkt kommunalskatt och budgetsamarbetet avbröts.

Sedan dess har Vänsterpartiet fortsatt vara den drivande feministiska kraften i kommunen. Ett annat exempel är den genusutbildning för kommunstyrelsen och övriga förtroendevalda vi drev igenom i kommunstyrelsen i januari i åt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: