Framgångsrik debatt om Gaza – Rapport från kommunfullmäktige, del 5

Firas Almesri (MP) har ställt en interpellation om hur staden uppmärksammar de mänskliga rättigheterna och Israels krigsförbrytelser. Marie Lindén (V) har ställt en fråga om vad Göteborgs Stad gör för de göteborgare som har palestinsk anknytning.

Även om jag själv deltog i debatten måste jag säga att Vänsterpartiet klarade sig bäst. Vi höll oss till ämnet medan Mp slirade iväg till en allmän diskussion om läget i Palestina och Folkpartiet svävade iväg i en allamän diskussion om mänskliga rättigheter och ”kommunismens brott”.

Sakligt och skarpt framförde vi både beröm för det som görs och kritik mot hur våra yrkanden har behandlats i nämnderna. Jag försökte bjuda in Helena Nyhus (S) till debatt om hur Idrott- och föreningsnämnden, där hon är ordförande, nekade Helen Engholms (V) lagliga rätt att ställa ett förslag om att nämnden skulle betala för två fotbollslag – ett pojklag och ett flicklag – att deltaga i Gothia Cup till sommaren. Helena passade den bollen och satt tyst.

Det var beklämmande att krigshetsaren Amos Oz bok Hur man bokar en fanatiker och Teskedsstiftelsen fanns med på listan av åtgärder på vad som har gjorts för att uppmärksamma mänskliga rättigheter är magstarkt.

I övrigt presenterade kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén (S) ett väldigt bra svar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: