Vänsterpartiets förslag till översiktsplan segrade i kommunfullmäktige – Rapport från kommunfullmäktige, del 3

Genom en klantig hantering av översiktsplanen i kommunstyrelsen lyckades Socialdemokraterna se till att de borgerligas förslag segrade och var därmed huvudförslag inför dagens debatt i kommunfullmäktige.

Vänsterpartiet yrkade i kommunstyrelsen att öka ambitionen i Angered och vi ville biträda några av de synpunkter Miljöpartiet framförde. Socialdemokraterna var emot, de ville gå på stadskansliets förslag.

Mellan kommunstyrelsens hantering och dagens fullmäktigesammanträde förhandlade vi med Socialdemokraterna och Miljöpartiet och fick fram ett yttrande som alla partier står bakom. I yttrandet finns delar av det Miljöpartiet ville ha med, och vi stödde, samt en satsning på Angered som Vänsterpartiet ensamma ville ha.

Återigen lyckades vi få till ett beslut som enbart Vänsterpartiet till hundra procent står bakom. Alla andra partier är missnöjda med något, inte vi. Fantastiskt.

2 kommentarer

Lägg till →

  1. Arne Lindström 12 maj 2012 — 14:20

    Sossarnas agerande känns lite grann igen från linje 2-agerandet inför kärnkraftsomröstningen 1980. Men varför protesterade inte borgarna mot den propositionsordning,som väl Kommunfullmäktige-ordf-Lena Malm måste ha förslagit ? Satt dem och ”sov”????

    • Jöran Fagerlund 12 maj 2012 — 21:56

      De hade egentlige ingen anledning att motsätta sig propositionsordningen eftersom praxis i KF är att man inte taktikröstar. Det råder dessutom en föreställning att KS förslag alltid är huvudförslag. Jag har inte hittat något stöd för detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: