Internationella kvinnodagen i Los Angeles

Allt från ekologisk odling till Obamas stimulanspaket var uppe till diskussion
Allt från ekologisk odling till Obamas stimulanspaket var uppe till diskussion

Är man på resande fot blir bloggandet mera sporadiskt. Å andra sidan blir 8 mars verkligen internationella kvinnodagen. Jag firade 8 mars i Los Angeles i år.

Ett dussin organisationer stod bakom föreläsningarna och aktiviteterna inom nätverket Global Womens Strike (GWS) som hölls i Los Angeles på internationella kvinnodagen, 8 mars. Det halvdagsseminarium som hölls på temat ”Investera i omsorg, inte dödande” i Christ the Good Shepherd Church lokaler lockade ett hundratal åhörare.

Pam Hal
Pam Hal

– GWS har aktiviteter i ett 60-tal länder. Det pågår även andra aktiviteter i Los Angeles idag. Detta är andra året vi har ett seminarium i stället för att demonstrera den 8 mars, berättar Pam Hall som samordnat det praktiska under dagen.

Programmet var minst sagt varierande, nästintill spretigt och täckte in frågor som organisk odling för att inte skada ”moder jord”, den rättsliga kampen för kvinnor som förlorat vårdnaden om sina barn, hur man får ut ersättning för vård av äldre och funktionshindrade, protester mot krig samt en analys av Obamas stimulanspaket.

Margaret Prescod
Margaret Prescod

– Den ekonomiska krisen slår hårdast mot kvinnor särskilt, men inte enbart, mot oss från färgade grupper. Och ännu hårdare slår den mot oss som tar hand om barn, äldre eller funktionshindrade. Vi får höra att ekonomin skulle kollapsa utan ett starkt bankväsende. Än mer sant är att det mänskliga samhället skulle kollapsa utan kvinnors omsorg. Studier har uppskattat värdet av en mammas arbete i USA till 116 000 dollar. Med så hög arbetslöshet, varför inte betala oss det arbete vi redan gör? Det skulle stimulera ekonomin, säger Margaret Prescod, ledare för Women of Color.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: