Kung Sverker faller från sin tron

Ni vet hur jobbigt det är när släktingar och vänner gör bort sig offentligt och inte riktigt förstår det. I går upplevde jag det tillsammans med Sverker Olofsson, konsumentjournalistikens okrönte konung.

Vi är varken släkt eller vänner. Han känner inte mig, jag känner inte honom. Åren med Plus gör ändå att jag lider med honom, eller snarare åt honom eftersom han inte verkar lida själv, när jag ser inslaget där han grillar en representant från Securitas om ett brandlarm.

Händelsen i kort sammandrag: En fyrverkeripjäs landar invid Lisbeths hus som tar eld. Hunden väcker Lisbeth som tar sig ut. Först när fönstren exploderar och röken väller in går brandlarmet.

Det är detta som Sverker tar fasta på vid utfrågningen av Securitas representant och som gjorde mig så beklämd.

Varför fortsätter Sverker att haka upp sig på att larmet inte löst ut när han får reda på att det inte fanns någon rök i huset förrän rutorna exploderade och rök välde in och larmet då löste ut?

Det finns massor av intressanta frågor som inte blev besvarade.

Varför fokuserar han inte på att Lisbeth upplevde samtalet till Securitas?

Varför hakade han inte på uppgiften att endast tre procent av bränderna startar utomhus. Har Securitas informerat tillräckligt om att deras larm enbart fungerar i 97 procent av fallen. Har de något skydd mot utomhusbränder?

När endast tre procent av bränderna startar ute borde Securritas kunna ha som policy att bjuda de kunder som drabbas på ett antal årsavgifter.

Det är inte min sak att lösa. Det är kanske inte min sak att kommentera SVT och Sverker heller. Även han kan ha en dålig dag på jobbet. Tråkigt bara att det skedde när jag tittade.

2 kommentarer

Lägg till →

  1. Håller med. Även jag noterade att branden börjat utomhus och att laramet sedan fungerat som avsett när det nåddes av röken. Där var den gode Sverker ute på djupt vatten.
    Men annars brukar programmet vara mycket sevärt. Man får inte döma hela Plus på en gjord tavla.

    • Jöran Fagerlund 20 mars 2009 — 19:41

      Nej. Sverker är fortfarande kung. Jag tycker att det är bra att SVT uppmärksammar konsumenternas rättigheter. Det blir liksom lite mer jämbördigt när SVT och en hel redaktion tampas med ett storföretag. Som enskild individ har man inte mycket att säga till om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: