Hoppas att S och MP i Göteborg lyssnar på sina ledningar

Igår presenterade S, V och MP en överenskommelse om energipolitiken på DN-debatt. En kompromiss som i stort sett är Linje-2. Det är inte Vänsterpartiets politik men det är en politik jag kan leva med eftersom jag anser att folkomröstningens resultat skall gälla. Vi behöver inte ändra vår politik.

Det skall dock bli intressant att se hur Socialdemokraterna och Miljöpartiet kommer att agera i Göteborg. Jag har skrivit en motion om att DinEl AB endast skall sälja miljömärkt el. Det måste väl ändå ligga i linje med uppgörelsen.

I miljönämnden röstade dock S och MP emot motionen. Jag undrar varför de vill sälja fulel till 300 000 göteborgare när vi på riksplanet är överens om följande:

”Kärnkraften vill vi successivt fasa ut med hänsyn till sysselsättning och välfärd och i den takt kärnkraftselen kan ersättas med el från förnybara källor samt energieffektivisering.”

Då borde vi rimligtvis även göra allt för att påskynda utfasningen av kärnkraften i Göteborg. Att låta ett kommunalt bolag sälja kolkraft och kärnkraft till 300 000 kunder i Göteborg är inte ett steg i rätt riktning.. Därför hoppas jag att Anneli Hulthén (S) och Kia Andreasson (MP) lyssnar lite mer på sina partiledare när min motion sklall behandlas i kommunstyrelsen nästa vecka.

Kommentarsfältet är stängt.

%d bloggare gillar detta: