Högtidsstund när Gertrud Åström föreläste för kommunstyrelsen

Gertrud Åström
Gertrud Åström

Gertrud Åström är alltid lika inspirerade. Med en fantastisk pondus och med humor presenterar hon ett livsviktigt budskap:

– Jämställdhet handlar om mänskliga rättigheter.

Humorn är viktig, den bryter isen och gör motstånd svårare. Det är inte en tramsig humor som förminskar budskapet. Det är en humor som bär fram allvaret i situationen. Hon levererade ett parnya  goda one-liners som jag skall ta med mig till fullmäktigedebatten. Det bästa är att hon utelämnade några godbitar hon levererat vid andra tillfällen då övriga kommunstyrelsen inte har varit med. Dessa spar jag som ess i rockärmen.

Jag befinner mig på kommunstyrelsens årligga tvådagarskonferens. I år befinner vi oss i Lerum och den första halvdagen har ägnat sig åt den genusutbildning för kommunstyrelsen som kom till på Vänsterpartiets initiativ.

En kort rapport och två bilder till finns på partidistriktets hemsida. Det var en liten högtidsstund för oss feminister och de lär återkomma eftersom Gertrud håller i fler delar av utbildningen. Enda smolket i glädjebägaren var att Göran Johansson (S) och Endrick Schubert (S) hann sluta i kommunstyrelsen innan denna utbildning. De två hade kunnat göra en hel del för att förbättra jämställdheten i alla verksamheter under deras rotelansvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: