Låt timmen för jorden räcka i evinnerlig tid

Earth Hpur hemma hos oss

Earth Hour hemma hos oss

80 städer i 44 länder deltog i Värlsnaturfondens aktion Eath Hour igår. I Sverige minskade elförbrukningen motsvarande 500 000 hushåll igår kväll mellan 20.30 och 21.30 då aktionen genomfördes här.

Man kan avfärda det hela som ett jippo. Å andra sidan är det som att avfärda kaffe med att det innehåller koffein. Det är lite av själva poängen.

Earth Hour skall ge uppmärksamhet och vara enkelt att deltaga i. Sedan är det upp till miljörörelsen i allmänhet, och Världsnaturfonden i synnerhet, att använda denna propagandaframgång. Att försöka nå de hundratusentals familjer som släckte hemma igår. Få dem att agera för att ställa om energiproduktionen.

Jag hoppas att många av de som släkte i Göteborg kommer att agera för att övertyga Socialdemokraterna och Miljöpartiet i Göteborg att få det helägda kommunala Göteborg Energi att enbart sälja miljömärkt el som jag har föreslagit i en motion till kommunfullmäktige.

Då kan energisystemet ställas om och Göteborg ta stora steg bort från ändlig energi. Då kan timmen för jorden räcka i evinnerlig tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: