Giftspridning på Drottningtorget

Giftspridare på Drottningtorget.
Giftspridare i dubbel bemärkelse på Drottningtorget.

I morse stog de på Drottningtorget, mellan centralstationen och spårvagnarna: reklamutdelarna. Nyss avstigen från buss 173 från Gårdsten är det svårt att undvika dem om man inte vill ta en stor omväg.

Denna gång var det Comfort sköljmedel som skulle prackas på de morgontrötta göteborgarna. I dag blev de giftspridare i dubbelbemärkelse. Det mentala gift som kallas reklam bestod av Comforts lågintensiva kemikaliebomb: gratisprover av sköljmedel.

Sköljmedel är i bästa fall bara fullständigt onödigt. I värsta fall bidrar det till den kemikaliecoktail vi spolar ner dagligen utan att veta så mycket om.

Miljöeffekterna från kemikalier och hushållsprodukter testas altid var för sig. Vad som händer när de blandas med andra har vi ingen större kunskap om.

Denna lågintensiva kemiska krigföring utsätter vi vårt ekosystem för dagligen och många gånger i onödan. Skall man använda sköljmedel borde allt annat än miljömärkta vara uteslutet. Annars riskerar man att spola ner svårnedbrytbara tensider och ftalater.

Av andra som använder tygblöjor till sina barn har jag fått rådet att använda ättika eller äppelcidervinäger som mjukmedel. Kanske värt att testa.

Om inlägget

Politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: