Tacka Helen Engholm (V) för arenan damer

Allsvenska matcher får inte spelas på Gamla Ullevi.
Allsvenska matcher, som Göteborg - Örebro för någon vecka sedan, får inte spelas på Gamla Ullevi.

I kväll möter Sveriges Brasilien i det som officiellt är premiären på det nybyggda Gamla Ullevi. Det är en politisk framgång för Vänsterpartiet och vår representant i Idrott- och föreningsnämnden att det svenska damlandslaget nu har en nationalarena.  Visst många har varit involverade och beslutet är inte ens kommunens utan fotbollförbundets. Ändå vågar jag påstå: utan Helen, ingen natonalarena i Göteborg.

För att få logiken att gå ihop får vi rulla tillbaka tiden till den 11 maj 2005 då kommunstyrelsen skrev fram ett förslag om den nya arenan. Skrivningen ”Vår intention är att den nya arenan ska bli nationalarena för svenska damlandslaget” var ett av vilkoren för att Vänsterpartiet skulle gå med på arenan.

Idén kom ursprungligen från Helen Engholm (V) i Idrott- och föreningsnämnden som ett förslag att stärka damfotbollen när det visade sig att de stora herrklubbarna i Göteborg motsatte sig att Gamla Ullevi skulle användas till allsvensk fotboll om om spelarna är kvinnor.

EU-valkampanjen ställer till det så att jag missar premiären på Ullevi  för  egen del. Jag vet dock att Helen kommer att vara där i kväll och jag hoppas att publiken och spelarna då hurrar lite extra för Helen.

Länkar: DN, DN, SvD, SvD,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: