Lugn eftermiddag på Börsen – Rapport från kommunfullmäktige 7 maj, del 1.

Kvällens fullmäktigedebatt var lugn men Vänsterpartiets företrädare skötte sig som vanligt bra.

Kvällen inleddes med en interpellation av Ture Jakobsson (KD) om en spårvagnshållplats i Alelyckan. Mats Pilhem (V) framhöll att Vänsterpartiet har drivit kravet på en hållplats länge. När frågan senast var uppe i fullmäktige 2005 gavs besked från Anneli Hulthén (S) att vi först skulle avvakta dubbelspåret till Trollhättan. I sak var Anneli positiv till en hållplats. Nu när dubbelsåret är utrett svarar Owe Nilsson (S) att man skall satsa på busstrafik i stället eftersom det blir för dyrt att bygga en säker hållplats. Om busstrafik är lösningen fanns det ju ingen anledning att vänta på spårutredningen. Då hade vi ju kunnar börja 2005 eller 1996 när Ture motionerade om det för första gången.

Eva-Lena Fransson (V) drog igång en bra debatt om vi har en likvärdig skola i Göteborg. Hon lockade ut socialdemokrater, miljöpartister och borgare och tillsammans med Christian Larsson (V) och Ana Rubin (V) argumenterade hon väl mot såväl de borgerligas skolpeng och S + MP:s ovilja att skhuta till nödvändiga resurser till skolan.

2 kommentarer

Lägg till →

  1. Hej Jöran! Den saken borde ha varit ordnad för åratal sedan. Det är en skam att fattigt folk ska behöva handla på snordyra ICA i Olskroken som hänsynslöst drar nytta av att de är ensamma på plats, eftersom det är hart när omöjligt med en bra kommunikation till Alelyckan.

    Kamratligen

    • Jöran Fagerlund 07 maj 2009 — 22:24

      Jo svaret att satsa på bussar kändes lite snopet. Det hade vi kunnat göra för tio år sedan. Att vi har väntat så här länge berodde ju helt på att frågan handlade om spårvagn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: