Vilket E-nummer har kärlek, Pågen?

Bagerijätten Pågen kör sin slogan ”Bakat med kärlek” på alla sina paket men när jag tittar på innehållsförteckningen på kanelgifflarna hittar jag många saker: långa namn och E-nummer men ingen kärlek.

Ingredienser

Vetemjöl, kanelfyllning 22% (socker, margarin (delvis härdat vegetabiliskt fett, vatten, vegetabilisk olja, salt, emulgeringsmedel E471, surhetsreglerande medel citronsyra, aromämne), farinsocker, vatten, aprikoskärnor, stabiliseringsmedel E1414, kanel, konserveringsmedel E202 och E282, salt, förtjockningsmedel pektin, glukossirap, mandel), mjölk, vegetabilisk olja, socker, jäst, ägg, vatten, salt, härdat vegetabiliskt fett, bakpulver: E450 och E500, konserveringsmedel E200 och E282.

Vad brukar man ha i gifflar och bullar? Mjöl, smör, mjölk, socker, ägg, jäst, kanel och kanske lite salt.

Eftersom Pågens paroll inte är ”Bakat med delvis härdat vegetabiliskt fett, emulgeringsmedel E471 och stabiliseringsmedel E1414″ antar jag att kärlek har något av E-nummren E200, E282, E450 eller E500.

Någon på Pågen kanske kan redogöra för vilket E-nummer som är kärlek.

Länkar: Svd, Svd, Svd, Svd.

Om inlägget

Politik, Reklam

En kommentar

Lägg till →

  1. Vi på Pågen vill vara öppna med vad som finns i våra bröd, kaffebröd och kakor. Du som konsument har rätt att veta vad det är du stoppar i dig. Därför skriver vi ut alla ingredienser på ett sätt som går längre än lagen kräver. Det ger en lite längre innehållsförteckning, men bättre tydlighet.

    Ta kanelgifflarna som exempel. De består av tre olika delar: deg, fyllning och brödglans. De flesta ingredienserna finns i fyllningen, som innehåller bland annat margarin, farinsocker, kanel, aprikoskärnor och mandel. Totalt finns det 25 ingredienser i Kanelgifflarna, men då är det till exempel tre sorters jäsmedel (jäst och två sorters bakpulver E450 och E500) och tre sorters socker (vanligt socker, farinsocker och glukossirap). Om du skulle baka motsvarande bullar hemma skulle du också komma upp i en hel del ingredienser. Alla ingredienserna behövs för att Kanelgifflarna ska smaka som du är van vid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: