Grattis till ert nya förbund karate

En bild jag tog 2002 i samband med dåvarande förbundsordförande Erik Åsbrinks och Ylva Johanssons bröllop där bl.a karate höll uppvisning.
En bild jag tog 2002 i samband med dåvarande förbundsordförande Erik Åsbrinks och Ylva Johanssons bröllop där bl.a karate höll uppvisning.

Riksidrottsförbundets högsta beslutande organ riksidorttsmötet beslutade igår att godkänna att karate blir ett eget specialidrottsförbund. Det är bara att gratulera. Detta är något svensk karate har jobbat länge med. Svenska Budo & Kampsportsförbundet har helhjärtat stöttat detta precis som vi stöttade judo och taekwondo när de lämnade förbundet.

Kan tyckas vara en märklig hållning att SB&K vill bli färre men det är inget självändamål att ha ett stort förbund. Det viktiga är att verksamheten blir bra. Ofta gynnas verksamheterna av ett stort och starkt förbund men förbundets storlek får aldrig bli ett mål i sig. Jag lyckönskar karaten. Tråkigt att det dröjde så länge. Främst för karateverksamhetens skull, naturligtvis, men även personligen att det inte blev verklighet under min tid i SB&K:s förbundsstyrelse som ordförande i aikidosektionen.

Stefan Stenudd, förbundsordförande SB&K, beskriver utförligt arbetet på sin blogg. Förbundet rapporterar även på sin hemsida.

Här skriver DN, Aftonbladet och Svenska Dagbladet om RF-stämmans beslut.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: