Minnet av Al Nakba för 61 år sedan firades i Göteborg

Ett tusental personer deltog i demonstrationen från Götaplatsen till Gustaf Adolfs Torg när minnet av Al Nakba högtidlighölls i Göteborg idag. Hans Linde (V) talade. I talet betonade Hans vikten av en aktiv utrikespolitik från Sveriges och EU:s sida.

– Den 7:e juni är det val till EU-parlamentet. Se till att rösta in en palestinavän i EU-parlamentet, sade Hans.

Några bilder.

Ping: GP,

Annonser

2 kommentarer

Lägg till →

 1. Jag har två barn 20+ som gått ut gymnasiet med mycket goda betyg. De har endast lyckats få sporadiska ströjobb under flera års tid. Själv har jag en 25 år gammal akademisk examem med toppbetyg och har många års erfarnhet, men nu blivit arbetslös. Soc. är en tidsfråga, men som uppvuxen som ”svensk” i systemet har jag både urgammal bil och lån på bostaden och vill tll skillnad från utlänningarna endast i sista hand vända mig därhän.
  Vi tar inte hand om de flyktingar/invandrare vi redan har ansvar för på ett fullvärdigt sätt. Inte ens de mest traumatiserade har möjlighet att få behandling. Vissa starka individer som stått ut med förföljelse o t o m tortyr, kommer hit och bryts ned av ”INTEGRA TIONSPOLITIKEN”.
  Vakna Vp, mina sedan 70-talet förbundna,
  i den viktiga frågan liknar ni Fp eller Bilderberggruppen!
  Är vp lyckliga över att precis som s, en svensk i Sverige inte med automatik ska ha större förmåner än en värlsmedborgare (t ex en pakistanier, inte någon från t ex Schweiz ellerPortugal)?
  Mvh Tomas

  • Jöran Fagerlund 24 maj 2009 — 10:53

   Bristen på arbete i Sverige har väldigt lite med hur många människor som är födda här eller någon annan stans. Det som avgör är hur ekonomin är organiserad. Såväl den borgerliga regeringen som den tidigare socialdemokratiska har enligt nyliberal ekonomisk teori prioriterat inflationsbekämpning framför full sysselsättning. Budgetlagarn har förhindrat att pengar i stat och kommuner investeras eller sparas i goda tider för att användas när konjungturen viker som den har gjort nu.

   den borgerliga regeringen prioriterar skattesänkningar i stället för investeringar och välfärd. Det är därför du och dina barn har svårt att få jobb. De enda som inte drabbas av den misslyckade integrationspolitiken är infödda svenskar. De som är förlorare är de som drabbas av den rasistiska arbetsmarknaden.

   Vänsterpartiet skulle vara lyckliga om det inte var någon skillnad på hur någon från Pakistan och Schweiz bemöts i Sverige och deras möjligheter att försörja sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: