Storstryk mot ungdomsfullmäktige och trevligt samtal om EU-parlamentsvalet med VSF

Kommunstyrelsens vice ordförande Jan Hallberg (M) gör sitt för att besegra ungdomarna. Det räckte inte ända fram för kommunstyrelsen.
Kommunstyrelsens vice ordförande Jan Hallberg (M) gör sitt för att besegra ungdomarna. Det räckte inte ända fram för kommunstyrelsen.

Efter en hektisk dag är jag nu på väg hem till Gårdsten. En presskonferens om Vänsterpartiets budgetförslag 2010, lunch på pendeltåget, två klasspresentationer i Alingsås, en brännbollsmatch mot ungdomsfullmäktige och ett möte om EU-valet på Vänsterpartiets expedition med Vänsterns studentförbund har hunnits med.

I brännbollsmatchen besegrade Ungdomsfullmäktige kommunstyrelsen i storleksordningen 71–55. Det är bara att gratulera, bita ihop och revanschera nästa år – när anslagen till ungdomsfullmäktige skall beslutas. 😉

GP bevakade evenemanget även om jag är helt oförstående till påståendet att jag ”hade kvällens mest originella klädsel: kostym, slips och hatt.” Det var ju spontanidrott anbefallt och då tar man sina vanliga kläder, eller hur? Jag tycker att det är mer udda att vuxna människor vistas barhuvade utomhus utan att skämmas än att man har hatt. Ute har man hatt, så har det alltid varit. 🙂

Mötet med Vänsterns studentförbund var inte välbesökt men vi hade en givande diskussion. Det var några år sedan jag var involverad i studentpolitiken. I synnerhet om man beaktar att ordförandeposten på Grafiska Institutets studentkår inte var speciellt politisk då det är en av landets minsta kårer.

Jag misstänker dock att studenter är en grupp som Piratpartiet siktar in sig på och en motoffensiv är välbehövlig.

Diskussionen kretsade kring partiets valplattform och de fokusområden vi har pekat ut: klimat och miljö, jämställdhet och fackliga rättigheter.

2 kommentarer

Lägg till →

  1. eva looström 26 maj 2009 — 10:11

    Ungdomsfullmäktige ser fram emot att göra det till en tradition att vinna över er.

    Vi återkommer med vilken gren det ska handla om då 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: