Äntligen beslut om trängselskatt i Göteborg (eller i alla fall beslut om en utredning…) Rapport från fullmäktige, del 2

Efter flera turer med återremisser fram och tillbaka beslutade kommunfullmäktige i Göteborg att uppdra åt trafiknämnden att utreda trängselskatt i Göteborg. Beslutet kom till efter en motion av Martin Helström (KD). Ja ni läste rätt efter en motion från ett parti som 2006 gick till val på sänkt bensinskatt.

Märkligt nog ville de borgerliga att motionen skulle remitteras till GR för synpunkter. Ja ni läste rätt. Själva motionen, inte utredningen, skall remitteras trots att motionären själv påpekar att utredningen på ett naturligt sätt inkluderar GR.

Väl värt att minnas är att alla partier för ett drygt år sedan var emot att ompröva GR:s strategidokument Uthållig tillväxt och inarbeta åtgärder för att minska biltrafiken och även utreda trängselskatt. Jag föreslog att detta skulle göras när GR antog sin verksamhetsplan för 2009. Då röstade alla partier emot: KD, C, M, FP, S och även MP. Endast fyra vänsterpartister var för. Inget annat parti ville då att GR skulle befatta sig med en utredning om trängselskatt. Inte ens Miljöpartiet.

Nu skall en utredning ändå göras. Gott så. Göran Johansson (S) har redan gjort upp med Jan Hallberg (M) om att bygga en sexfilig motorväg under älven med hjälp av trängselskatt. Då behövdes inga utredningar, det var bara att köra på. Mindre bra.

Uppdatering: GP rapporterade om beslutet 12/6.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: