Borgarna är angelägna om gratis färjor men inte beredda att förverkliga dem, rapport från fullmäktige del 3

Mats Pilhem (V) vill förbättra möjligheterna att ta sig över älven.

Mats Pilhem (V) vill förbättra möjligheterna att ta sig över älven.

 

I debatten kring Mats Pilhems och min motion om klimattaxa över älven framkom det att vi är de enda som vill förbättra för cyklisterna och gångtrafikanter att ta sig över älven. 

De borgerliga förespråkar en avgiftsfri skyttel som drivs av vätgas. Det kommer att ta många år innan den kan vara på plats. S och Mp vill inte göra något i väntan på en gång- och cykelbro. I deras budget står att finansieringen skall lösas under 2009. Det står det även i deras budgetförslag för 2010. Alltså tror de inte att de kan klara det 2009. Då borde det finnas pengar kvar 2009.

De borgerliga vill gärna ha gratis fantasifärjor men de är inte beredda att se till att ordna verkliga färjor som är gratis redan idag.

En glädjande nyhet var dock att vi kunde komma överens om Folkpartiets motion att inarbeta klimatkompensation i stadens resepolicy. Den går ut på att de resor som enligt policyn får göras med bil eller flyg skall dessa kompenseras. Kompensation innebär inte att man får bryta mot resepolicyn. Så resonerade inte Kia Andreasson (MP) när motionen behandlades i miljönämnden. Då röstade hon emot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: