Majoritet för vår motion om fler pampiga rum för ickereligiösa ceremonier

Inför torsdagens fullmäktige finns en majoritet för Vida Ezzatpoors och min motion om fler rum för ickereligösa ceremonier. Vi fick bara igenom hälften. Det kommer inte att byggas någon ny lokal utan bara använda befintliga. Rimligt kanske med tanke på det ekonomiska läget. En försutten chans att stimulera ekonomin för att komma ur lågkonjunkturen som Vida resonerar kring i pressmeddelandet som finns på distriktets hemsida:

Göteborg behöver fler rum för ickereligiösa ceremonier

Vida Ezzatpoor (V) och Jöran Fagerlund (V) gläds åt att det finns majoritet för sin motion att Göteborgs Stad öppnar fler av sina förnäma lokaler till vigslar och andra högtider.

Vänsterpartisterna Vida Ezzatpoor och Jöran Fagerlund har motionerat till fullmäktige att staden skall öppna sina pampiga lokaler för vigslar och andra ickereligiösa ceremonier. Nu finns en majoritet för förslaget inför torsdagens fullmäktigesammanträde.

– Det är en stor framgång för oss och framför allt alla som inte känner sig bekväma att hålla ceremonier i kyrkan, säger Vida Ezzatpoor (V), ersättare i kommunfullmäktige och vigselförrättare.

Motionen innehöll även ett förslag om att en ny pampig lokal där flera religiösa inriktningar och ateister skulle kunna trivas skulle byggas i centrala staden. De andra partierna vill inte bygga nytt i den rådande ekonomiska situationen.

– Det är rimligt att vi väntar och ser vilka behov som kvarstår när vi väl har prövat att använda fler av de tjusiga lokaler staden ändå har. Därför tycker vi att det är en bra kompromiss. Å andra sidan skulle man kunna tänka sig att det är helt rätt att starta ett sådant bygge som en stimulans att ta sig ur lågkonjunkturen, fortsätter Vida Ezzatpoor (V).

De borgerliga är i grunden positiva till intentionerna i motionen men vänder sig starkt mot formuleringen ”genom ett årtusende av illegitim beskattning av folket, eller enskilda överklassfamiljer, genom abnorm profitering av arbetskraften” i motionens brödtext.

Det är en absurd invändning. Då menar man ju att beskattningen och profiteringen var legitim. Då har man inga invändningar mot tvångsanslutning till kyrkan, häxprocesser, korståg eller att arbetare förnekades rösträtt, tvingades jobba i usel arbetsmiljö och till låga löner. Invänder man mot vår beskrivning invänder man mot principen om alla människors lika värde. Kort sagt de borgerliga ställer inte upp på FN:s deklaration om mänskliga rättigheter.

Media: GP,

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: