Reinfeldt kompromissar bort världens framtid

Reinfeldt och Baroso ler på bilder och de är stolta över att ha fått till en klimatöverenskommelse. Inte så svårt att enas om man gör för lite. De 100 miljarder per år EU avsätter den närmaste tiden för klimatinvesteringar de närmaste åren räcker inte. EU behöver bidraga med mer.

Problemet med att det finns för mycket utsläppsrätter löstes inte. Det gör att EU:s redan för lågt satta klimatmål om 30-procentliga minskningar troligtvis inte nås.

Det är inte mycket att komma med om man skall förhandla med resten av världen om några veckor.

Extra betungad blir förhandlingssitsen när Vattenfall med regeringens goda minne nu planerar ny kärnkraft i Sverige. Varför satsa på dyr, ineffektiv, föråldrad, farlig, fossilberoende och ohållbar atomkraft när man i stället skulle kunna satsa på förnyelsebar energi. Glädjande nog har Vänsterpartiet och Socialdemokraterna fått Miljöpartiet på bättre tankar när det gäller deras huvudlösa resonemang att man skulle sälja Vattenfall eftersom de inte är bättre än någon annan aktör. I den gemensamma motion i riksdagen, som jag skrivit om tidigare, föreslår vi i stället att Vattenfall skall användas för energiomställning. Så bra kan det bli om man tänker ett steg till.

Reinfeldt borde skämmas snarare än vara stolt. Väljarna borde rösta rött 2010 för att både få en ny regering och en ny politik.

Läser att medlemmarna i Västerbotten i ett provval har placerat Jonas Sjöstedt överst på deras riksdagslista.  Listan antas av en valkonferens i november. Kul. Jonas lär behövas för att få en klimatpolitik värd namnet efter valet 2010.

Media: DN, DN, DNSvd, DN, DN, Aftonbladet, VK, SvD, AB, AB2, AB3, AB4, DN, DN2, SVDSVD2, Sydsv, Expr, Dagen, RM, VK, UNT, Ställ om, Av, DPS, PA, ME, VK, VF,

Bloggar: Jonas Sjöstedt, Röda Malmö, Hådén,

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: