Hoppas att Lage Rahm förmår övertala sina partikamrater i Göteborg att stödja min motion om öppen källkod

Lage Rahm (MP) skriver idag på Newsmill att offentliga verksamheter går över till fri programvara. Piratpartiets Amanda Andersdotter ger beröm och påpekar att kommunerna måste ta sitt ansvar. I Göteborg är det enkelt för Miljöpartiet att främja fri programvara och öppen källkod. Det är bara att stödja min motion som du kan läsa mer om här och här.

Lage har ett förflutet som politisk sekreterare i Göteborg så han har kanaler rätt in till Kia Andreasson och Anneli Hulthén. Hoppas att han utnyttjar dessa kanaler.

Intressant att notera att Åsa Torstensson (C) i praktiken underkänner marknadskrafternas förmåga att bygga ut bredband:

När marknadens aktörer gör investeringarna i ny infrastruktur och teknik är det i huvudsak kundernas efterfrågan, betalningsvilja och konkurrenssituationen som kommer att påverka när och var investeringarna görs. Utmaningen är att få till en fungerande konkurrens och att marknadsaktörerna ges förutsättningar att investera så att investeringarna görs på bred front och i hela landet.

Se där, det behövs en stark offentlig sektor trots allt. Den demokratiska sektorn är överlägsen den privata när det gäller infrastruktur och de demokratiska offentliga institutionerna kan och bör ta en ledande roll i utvecklingen av fri programvara. Hoppas bara att Lage får med sig sina partikamrater i Göteborg på min motion som du kan läsa mer om här och här.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Media: NM, Svd,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: