Vänsterpartiet ensamma försvarare av hamnen i kommunal regi

IMG_1850
Bara Vänsterpartiet ställde upp på de båda fackförbundens krav. Kul att se deras loggor på samma banderoll för första gången.

Mats Pilhem och Christian Larsson tog striden mot privatiseringsplanerna för hamnen. En bra debatt där de ideologiska skiljelinjerna var tydliga. Det är viktigt att det offentliga har kontroll över infrastrukturen för att kunna styra mot ett hållbart samhälle. Anmärkningsvärt att Miljöpartiet och Socialdemokraterna ställer upp på borgarnas privatiseringsiver och avhänder sig ett så viktigt instrument.

I debatten framfördes hamnens betydelse för regionen, nationen och hela Norden som ett skäl till att Göteborgs Stad inte skall äga den. Det är för viktigt för andra så då skall inte vi äga hamnen. Men blir det bättre av att ingen offentlig instans äger den? Om det är Sveriges hamn får man väl inleda förhandlingar om att förstatliga hamnen snarare än privatisera den?

I denna fråga blev det tydligt vilket parti som ställer upp på de fackliga organisationerna och tar tillvara alla göteborgares intressen. Det blev också tydligt vilka som sviker.

Här är förslaget till beslut och Vänsterpartiets yrkande. Här kan du lyssna på debatten imorgon.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , GP, GP, GP, GP, GP, GP,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: