Vänsterpartiet var det politiska gravitationsfältet kring vilken debatten kretsade

Vi får vara nöjda med våra insatser idag. Vänsterpartiet var det politiska gravitationsfältet kring vilken debatten kretsade. Oavsett om vi hade majoritet i frågorna eller var i opposition kretsade de  flesta debatterna runt Vänsterpartiets förslag.

Det gällde i hamnfrågan, miljöpolitiken och i trafikpolitiken. Våra parlamentariker är skickliga och våra sex ledamöter har större politiskt gravitationsfält än miljöpartiets sex ledamöter och därmed får vi mer utrymme än det vi ”förtjänar” utifrån valresultatet.

Jämställd idrott

Exempelvis ryckte vi åt oss initiativet i kvällens sista debatt om jämställd idrott. Inger Bergsten (M) och Ingela Ferneborg (M) har skrivit en motion om att utreda möjligheten att ge konståkningen i Göteborg samma förutsättningar och utvecklingsmöjligheter som övriga issporter. Det var kring våra skrivningar och jämställdhetsarbete i kommunstyrelsen och idrott- och föreningsnämnden mycket handlade. På något sätt måste vi ligga rätt när jag får fler frågor än Helena Nyhus (S) som är rotelansvarigt kommunalråd.

Stipendieförslag mottages tacksamt

Fullmäktige utlyste utdelning ur tre stipendiefonder i kväll. Förslag till motioner tas tacksamt emot:

Stiftelsen Olof och Caroline Wijks utdelningsfond

Stiftelsen Wilhelm Röhss’ donationsfond

Stiftelsen Renströmska fonden 2009

Det var allt för i kväll. Motionerna om koldioxidbudget och rum för ickereligiösa ceremonier kommer bordlades och kommer upp nästa gång. Over and out från buss 73 mot Gåtdsten på väg hem från kvällens fullmäktige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: