Att få osaklig kritik av GP:s ledarredaktion under ”tyket” är det bästa beröm man kan få i synnerhet när man också får epitetet gigant

L1110357
När sakargumenten tar slut tar osakligheterna vid.

I morse kom ett SMS från Mats Pilhem: GP:s ”tyket” älskar oss – inte. Vilken tur att familjen och jag hade sovit över hos goda vänner som faktiskt prenumererar på GP. Angrepp under rubriken ”tyket” brukar oftast innebära att vi har rätt i sak och GP inte kan hålla med oss och därför får hitta på något ovidkommande.

Denna gång fick Mats Pilhem och jag kritik för att vi pratat för mycket och att vi ensamma hade sett till att mötet drog ut på tiden och flera motioner fick bordläggas. Däribland Kerstin Ekmans (FP) motion om serveringar på Gustaf Adolfs torg. Hon hade tagit med bakelser dagen till ära för att fira men fick ta dem med hem igen.

L1110358
Människan söker bekräftande information. Att det mesta som står i artikeln är kritik mot Mats och mig är inget jag tar notis om. GP kallar oss giganter på ett ställe. Det är det detta som räknas.

När sakargumenten tar slut tar osakligheterna vid. Det är vanligt att mötena avbryts kl. 22 och resterande punkter bordläggs. Det är faktiskt så det är skrivet i fullmäktiges arbetsordning. Att två av mina motioner också bordlades berördes inte av GP.

Eftersom det bara var Vänsterpartiet som hade en annan uppfattning om exempelvis Hamnen är det inte konstigt att Mats Pilhem eller Christian Larsson talar mycket men eftersom det gick tre borgare och en sosse på varje inlägg Mats gjorde var det väl snarare privatiseringsivrarna som förlängde debatten och inte Mats.

Samma sak är det i debatt efter debatt. Man får väl ändå se de olika lägren i en debatt samlat och bedöma hur mycket tid varje läger tar i anspråk.

Det är uppenbart att GP är stressade över Vänsterpartiets framgångsrika arbete när GP desperat kastar in jämställdhetsargumentet. Nu är detta inte ovidkommande på något sätt men det bör väl göras en analys över hela fullmäktige och inte bara ett parti, en kväll. I torsdags tog Mats och jag många debatter. Till detta var även Christian och Alireza uppe i debatten.

Vi har en uppdelning av ansvarsområden i fullmäktigegruppen och det är förvisso könsstereotypt att Mats har ansvar för trafikfrågor och jag för miljöfrågor men till partiets fördel talar att vi innan Mats har haft två kvinnor i trafiknämnden sedan 1998 innan Mats blev ledamot 2006. Själv tog jag över som ordförande i miljönämnden i början av 2005 när Ann-Christine Andersson blev socialdemokrat.

Fullmäktige behandlar oftare infrastrukturfrågor än välfärdsfrågor. Dels för att det ofta krävs fullmäktigebeslut, dels för att välfärdsfrågorna ligger uppdelade i stadsdelsnämnder. Vi får heller inte underskatta betydelsen av att traditionellt hårda frågor som infrastruktur ofta handlar om stora pengar och intresserar män. Det går inte att sticka under stol med att de anses finare av makthavarna som oftast är karlar.

Av någon anledning nämnde inte GP alla debatter som gjorde att jag var flitig på talarlistan i torsdags. Exempelvis hade jag en interpellation om stadens miljöarbete. Inte så konstigt att man debatterar sin egen interpellation. Kvällens sista debatt handlade om stöd till konståkningen och vårt yrkande att se över situationen för kvinnors och tjejers idrottande. Att jag som en av de ansvariga för jämställdhet i fullmäktigegruppen tog många inlägg var inte värt att nämna av GP eftersom det inte passade in i den bild de ville måla upp av mig som pratsjuk gubbe.

Gp nämnde att gruppledaren Marie Lindén inte var på plats men de ”glömde” att berätta att Mats faktiskt är vice gruppledare. Att det är naturligt att Mats tar många debatter i Maries frånvaro på gund av att fullmäktigegruppen gemensamt har beslutat att det skall vara så passar inte lika bra in i bilden av Mats och mig som tuppar som roffar åt os utrymme när Marie är borta.

Nu var det inte bara Marie som var borta. Även Ashraf hade förhinder. Kerstin Andersson har lämnat fullmäktige och Eva-Lena Fransson har lämnat Vänsterpartiet. Att ingen av partiets listettor i valet 2006, som alla är kvinnor, var på plats i torsdags var tydligen heller inget som var intressant att berätta enligt GP. Inte heller att Ana Rubin, som också var en av de ansvariga för jämställdhet, har lämnat fullmäktigegruppen var tydligen värt att nämna.

Om detta är den vassaste kritik GP kan komma med ligger Vänsterpartiet bra till. Mycket bra till. En av de saker jag lärde mig under studierna vid Grafisk institutet är att människan söker bekräftande information. Att det mesta som står i artikeln är kritik mot Mats och mig är inget jag tar notis om. GP kallar oss giganter på ett ställe. Det är det detta som räknas.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Media: GP, GP, GP, GP, GP, GP, GP, GP, GP, GP, GP, GP, GP, Gp, GP, GP, GP, GP, GP, GP, GP, GP, GP, GP, GP, GP, GP,

2 kommentarer

Lägg till →

  1. Renée Pilbom Pettersson 09 november 2009 — 22:29

    STOCKHOLMS stad är MINDRE än GÖTEBORGS kommun……. Det säger ALLT !!!!!

  2. Jaha va hade nu detta med Torslandafrågan att göra då?????????????
    Kan ju passa på att påpeka några saker i ledaren.
    Det nämndes att Göteborgs hamn ligger i Torslanda, ja men knappast i det som kommmer bli Torslanda kommun. Tänk vad svårt att lösa trafikplaneringen. Det funkar väl inte alls varken söderut eller österut där Mölndal, Härryda och Partille ligger mycket närmare centrum än vad Torslanda kommun kommer att göra. Tänk vad många osakliga argument det finns……………….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: