Använd Vattenfall för att bygga ut den förnyelsebara energin inte kärnkraften

Det är dags att regeringen tar tag i Vattenfall och ger styrelsen ett tydligt uppdrag: ta ledningen i omställningen. Satsa hundra procent på förnyelsebart. Sluta genast med alla projekt inom kolkraft och kärnkraft. Målet är inte att bli den största energijätten i Europa utan den bästa i världen.

Det är absurt att ett statligt ägt bolag aktivt kan motverka de miljömål riksdagen i demokratisk ordning har fattat beslut om. Skriv ett nytt ägardirektiv omgående och ge styrelsen en tydlig order att förverkliga det.

I Göteborg skulle vi på samma sätt kunna använda vårt eget energibolag till omställning vilket Vänsterpartiet har föreslagit men de andra röstat emot. Läs mer här och här.

Det är förvisso bra att kärnkraftsindustrin får bära det fulla ansvaret för verksamheten och det offentliga inte subventionerar försäkringspremien men det är helt oacceptabelt att en VD kan pantsätta svenska folkets energibolag utan att tillfråga regeringen.

Använd Vattenfall för att rädda klimat och miljö inte för att äventyra planetens framtid och svenska folkets ekonomi.

Läs mer om kärnkraften här.

Ping: Svd, GP, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, SVD, SVD, Svd, Svd, Svd, Svd, Svd, Svd, Svd, Svd, Svd, Svd, Svd, Svd, Svd, Svd, Svd, Svd, AB, AB, AB, EX, EX,

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: