Maud ljög om Vattenfall

Regeringen i Hamnen små-053
Vem drar hon en rövare för nästa gång?

Näringsminister Maud Olofsson (C) sade att hon var förd bakom ljuset av Vattefalls VD när han pantsatte hela bolaget som jag skrev igår. Nu visar det sig att hennes påstående att hon fick reda på detta för någon vecka sedan inte stämmer. Näringsministern kände till detta redan i april.

Som föräldraledig glider dagarna ihop men inte ens jag skulle i november kunna påstå att något som skedde i april istället inträffade för några veckor sedan. Skärpning Maud. Lägg korten på bordet. Vad kände du till?

– Jag behöver ju inte lufta allt offentligt.

Jo, Maud. Det är det som kallas offentlighetsprincip och demokrati. Om allmänheten vill veta skall du svara om det inte är sekretessbelagt.

Det är dags att dra slutsatserna av det hela. Det är bra att kärnkraften skall ta sitt fulla ansvar för ev. olyckor. Ställ samma krav på kärnkraften i Sverige också. Se till att Vattenfall slipper ansvar i framtiden genom att enbart investera i förnyelsebar energi.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Ping: Svd, Svd, DN, DN, DN, GP, DN, GP, AB, AB, AB, Svd, Svd, Svd, Svd, Svd, DN, DN, DN, DN, ex, ex, ex, ex, Svd, Svd, Svd, Svd, Svd,

4 kommentarer

Lägg till →

 1. Om du lyssnar till vad Maud säger och har sagt så är det tydligt att vi nu äntligen har en regering som tar sitt ansvar. Fullt ut vad avtalet hade för konsekvenser stod klart först i höst, men frågan hade uppmärksammats redan i våras.

  http://johanorjes.blogspot.com/2009/11/sanningen-om-vattenfall-maud-olofsson.html

 2. Maud är enorme egoist och har därför ingen befogenhet at tala sanningen, tyvärr
  hela regeringen visat sig vara ett monster i statsråden.

 3. Jöran:

  1. Vad menar du med att Vattenfall pantsatt sitt eget företag? Kan den tyska regeringen ta över bolaget ifall en kärnkraftsolycka uppstår i landet?

  2. Är Vattenfalls pantsättande lagligt (även om det inte skett via regeringen)?

  3. Varför vägrar borgarna att ta Vattenfalls ledning i örat och kräva en total avveckling av kol- och kärnkraften? Ideologi?

  • Jöran Fagerlund 16 november 2009 — 19:31

   1 Eftersom de r obegränsat skadeståndsskyldiga om något händer med deras kärnkraftverk i Tyskland kan de bli skyldiga att betala mer än hela Vattenfall är värt.

   2 Eftersom det är tysk lag och det verkar som att allt har gått rätt till där är regelverket bindande. Om det visar sig att det inte har gått rätt till enligt ägarens regelverk (Svenska staten) påverkar inte det de tyska reglerna

   3 Borgarna vill ha kärnkraft. Nu tycker jag inte att sossarna skall mopsa sig så mycket. Under deras styre har ju Vattenfall investerat i kolkraft. Egentligen har väl inte Miljöpartiet så stor trovärdighet de heller. MP:s första slutsats av problemen med Vattenfall var ju att sälja bolaget. Som om det skulle bli bättre av att någon annan ägde det. De enda som konsekvent har hävdat att staten skall använda sitt ägande i Vattenfall och faktiskt styra bolaget mot hållbar energi är Vänsterpartiet. Tack och lov är S och MP med på vår linje nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: