Snabbt jobbat om klimattaxa över älven Marie

Marie Lindén

Marie Lindén (V) skickade igår in ett yrkande i kommunstyrelsen att ”klimattaxa” skall införas över älven. Miljööverdomstolen har lämnat ett negativt domslut: det blir ingen gång- och cykelbro över älven vilket jag skrev om i måndags.

Behovet av tillgängligare transport över älven kvarstår dock. Vänsterpartiet har idag därför lämnat in ett yrkande där kommunstyrelsen föreslås besluta att ta fram ett förslag på hur en utökad och kostnadsbefriad trafik över älven skyndsamt kan genomföras.

– Behovet av en tillgängligare älvförbindelse kvarstår. Vi kan inte lägga händerna på ryggen i och med miljööverdomstolens domslut utan behöver nu istället söka alternativa lösningar.Vårt tidigare förslag på utökad och avgiftsfri älvförbindelse är ett sådant alternativ, säger Marie Lindén (V) i ett pressmeddelande.

Trafikkontoret har gjort en fördjupad utredning avseende trafikering av älven med miljövänliga skyttlar, drivna av vätgas. Det finns därmed ett brett underlag för att gå vidare med att förverkliga en utökning av kollektivtrafiken i enlighet med de behov som finns.

– Eftersom trafikkontoret redan har gjort en gedigen utredning i ärendet bör stadskansliet skyndsamt kunna ta fram ett förslag om en utökad och avgiftsfri trafik över älven i enlighet med det förslag vi redan lagt, säger Marie Lindén (V).

Snabbt jobbat Marie! Hoppas att det går bättre denna gång.

Den kommunala handlingen hittas här.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: