Nu kan du prenumerera på min blogg som på mindre än ett år har haft dubbelt så många besök som antalet röster i kommunvalet 2006

Att skriva om Sverigedemokraterna ger många besökare men att döma av kommentarerna kommer inte alla besökare dessa dagar att rösta på Vänsterpartiet 2010

Nu har jag lagt till en prenumerationstjänst till bloggen. Klicka här till höger och fyll i din e-postadress så får du en sammanställning av veckans blogginlägg på fredagseftermiddagar framöver. Testa gärna återkoppla om det inte funkar som det skall.

I september passerade visningarna antalet som2006 röstade på Vänsterpartiet i kommunvalet i Göteborg: 21038. Innan bloggen fyllde ett år har denna siffra dubblerats. I skrivande stund har bloggen visats 42520 gånger. På sätt och vis är det bara skrock eftersom det saknar samband som jag skrev redan i september.

Betyder en blogg någonting politiskt? Tja, jag har skrivit lite om detta när jag började twittra och även i september. Våra bloggar kommer inte ensamma att förändra världen, de kan dock bidraga till människors aktiva kamp och organisering. Samma invändning kan man rikta mot allt vi gör: igår var vi bara några hundra som demonstrerade i Göteborg för klimaträttvisa. Men det var några tusen som såg oss på stan och ännu fler som läste om oss i GP eller såg oss på Rapport. Lägg till alla som såg, eller läste om, alla demonstrationer runt om i Europa. Plötsligt är det inte så få som nåddes av budskapet att vi kräver klimaträttvisa. Mina bilder från igår har visats närmare 1000 gånger nu. Det är i alla fall mer än dubbelt så många visningar som demonstranter så bloggen är inte helt obetydlig.

Vad jag vet bloggar inte många andra förtroendevalda lika regelbundet om kommunpolitiken i Göteborg. Cecilia Dalman Eek (S) och Pär Gustafsson (FP) bloggar flitigt. Lage Rahm och Eva Obenius har lämnat fullmäktige i Göteborg. Av kommunalråden är det bara Helene Odenjung (FP) som bloggar regelbundet. Carina Liljesand (KD) uppdaterar sin blogg nästan varje vecka och Kia Andreasson (MP) nästan varje månad. Jan Hallberg uppdaterade sin hemsida i oktober och Anneli Hulthén har ett inlägg på sin blogg. Marie Lindén (V) gjorde ett gott försök 2008 men kom fram till att det inte var hennes grej. Det är väl så det är. Blogg passar för några. Det passar mig ganska bra och om inget annat beslutade partistyrelsen att valkampanjen för EU-parlamentsvalet skulle bedrivas på nätet och inte en krona skulle läggas på traditionell reklam. Som jag skrev i min rapport från nomineringsmötet med Vänsterpartiet Angered: Om partiet säger ”hoppa” frågar jag enbart ”hur högt?”

Intressant? Läs andra om , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: