På The Leigh Technology Academy dominerar Mac

All teknik på skolan är inte digital

Efter frukost besökte vi The Leigh Technology Academy en 20 minuters tågresa från centrala London. Där går totalt 1500 elever och de använder datorer mycket i undervisningen. Eleverna har dock inga egna datorer utan det mesta arbetet görs på stationära Macar.

De flesta eleverna har egna datorer hemma men för att undvika att några halkar efter på grund av datorbrist hemma stannar lärare kvar fram till kl. 17 varje dag så att eleverna kan göra sina läxor i skolan. Inte riktigt Vänsterpartiets krav på läxförbud men nästan. Dessutom är ofta läxorna baserade på böcker eller andra former av papper.

Alla elever använder samma användarnamn och lösenord på datorerna men har separata serverutrymmen att spara dokument på. När jag frågade varför eleverna överhuvudtaget behövde logga in fick jag inget riktigt svar.

Den mesta kommunikationen med lärarna sker via e-mail eller en speciell blogg skolan har byggt upp.

Fyra flitiga elever visade oss runt skolan. Där fick vi se allt från idrottshallen, gymet, hemkunskapssalen, slöjdsalar och klassrum till olika arbeten som design av en parfymflaska, musik och byggen av elbilar för en årilg tävling.

Besök gärna min redovisning av gratis kalorier och andra förmåner och njut av bilden av en hög med rostat bröd som jag riskerade att bli utslängd från hotellet för att fotografera.

Läs alla mina inlägg från Londonresan och Bett 2010.

Fler bilder:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: