VälgörenhetsMacar in the UK

Valerie Thompson, e-Learning Foundation.

Eftermiddagens seminarium hos Apple gick i välgörenhetens tecken. Valerie Thompson, e-Learning Foundation, var övertygad om att skattebetalare aldrig kommer att vilja betala för en dator till alla barn men att föräldrar och företag var beredda att göra det samma. Jag tänkte först fråga” varför inte”? Det är ett helt rimligt krav att skolorna skattevägen finansierar en dator till alla barn om man finner att en dator till alla barn är bra för lärande.

Gordon Schukwit

Välgörenhet signalerar ju bara motsatsen. Att en dator till alla barn är en något de är värda men inte behöver. Jag insåg snabbt att det inte är här på konferensen de politiska striderna står. Om hon ger en möjlighet för barn i Storbritannien kan få tillgång till datorer eftersom Labourpartiet har abtikerat från sitt ansvar att minska klassklyftorna i landet så är det väl bättre med välgörenhetsmacar än inga datorer alls.

Det blev lite bisarrt när hon beskrev hur de använde skolornas momsbefrielse och stiftelsens status som välgörenhetsorganisation för att minska skatteintäkterna. Välgörenhet är tydligen avdragsgillt.

Gordon Schukwit visade hur han hade plockat ihop ett mobilt klassrum med en liten projektor och en iPhone som var tänkt att förse fattiga delar av Afrika med föreläsningar från toppuniversitet i USA.

Han visade även hur iPhone kan användas för experiment ute i naturen. Att man kan ha med sig ett litet mobilt laboratorium ut i tillvaron ger nya möjligheter.

Läs alla mina inlägg från Londonresan.

Fler bilder:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: