Peppad efter fullmatad kommunikationsträff

Jenny Lndahl Persson, informationschef Vänsterpartiet.

Gårdagen innebar tre möten för mig och därmed inget bloggande. Får ta igen det idag. Jenny Lindahl Persson informationschef i Vänsterpartiet ledde under lördagen en diskussion kring politisk kommunikation med fullmäktigegruppen och distriktsstyrelsen.

Det fanns en lagom blandning mellan samsyn på vilka frågor som skall prioriteras och bredd kring hur budskapet skall kommuniceras. Detta kan bli riktigt bra. Vi har flera starka lokala politiska frågor där vi kan profilera oss. Bostadspolitiken är det mest uppenbara men det finns fler.

Det jag framhöll i diskussionen är att man måste förstå skillnaden mellan partiets identitet, hur det verkligen är, och vår image, hur andra uppfattar oss. Detta avgör vilken profil vi skall ha. Dvs. vad vi vill göra för att förändra vår image. I allt kommunikationsarbete måste man hålla isär identitet, image och profil för att hamna rätt.

Distriktsstyrelsen och fullmäktigegruppen är samspelta och vi har verktygen för att kommunicera och göra en bra valrörelse. Det är bara att sätta igång och jobba. Jag har ångan uppe redan och blev ännu mer peppad efter gårdagens träff.

Fler bilder:

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , ,

3 kommentarer

Lägg till →

  1. Elise Norberg Pilhem 19 januari 2010 — 00:52

    Jag var där, som tur var. En mycket givande lördag med spännande diskussioner. Intressant hur Jenny kunde styra oss till att när dagen var slut ha lyckats prioritera två frågor. Och ett stort tack till alla som hjälpte till med städningen.

    Elise

  2. karl-otto hultström 17 januari 2010 — 16:18

    jag var inte där som tur var, men jag kan tänka mig hur snacket gick. Vilka nya skatter ska införas, hur mycket valfrihet ska tas bort och så den vanliga hyllningssången till ordf Mao eller Stalin. Hu så hemskt !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: