Mats Einarsson (V) gör upp med moderate Munkhammars rädsla för demokrati

Det är demokratin som skrämmer Jonny Munkhammar (M) skriver Mats Einarsson (V) i en replik i Aftonbladet idag. Riksdags kandidaten Jonmny Munkhammar levererade tillsammans med Elisabeth Thand-Ringqvist, riksdagskandidat (C), Mathias Sundin, riksdagskandidat (FP), Emma Henriksson, riksdagsledamot (KD) och Anders Hjemdahl, Föreningen för Upplysning om kommunismen (UOK). i går en rad osakliga påståenden om Vänsterpartiet och Lars Ohly. Bland annat skrev han att ”Sverige skulle få Nordkoreas ekonomiska modell”.

Nonsens naturligtvis. Mats Einarsson, som var ordförande i Vänsterpartiets programkommission 2004–2008, ger svar på tal:

En ledtråd är påståendet att Vänsterpartiet står för en ”totalitär syn på demokrati”. Avsikten är givetvis att utmåla Vänsterpartiet som diktaturanhängare, men frågan är om inte ordvalet röjer vad Munkhammar & co anser är vänsterns egentliga dödssynd, nämligen att vilja ha för mycket demokrati, kanske till och med ”total” demokrati.

Läs hela. Läs Även Emil Broberg. För övrigt skriver Karin Rågsjö väl om hemlöshet och bostadsbrist på Stockholmsvänsterns blogg.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Annonser

5 Comments

Lägg till →

 1. Problemet är väl att (V) och alla andra (?) har olika definition på vad demokrati är.

  (V) definition av demokrati innebär ju att allt, ALLT, ska styras och kontrolleras av politiker även sådant som inte ska styras av politiker, tex privata företag. Därför blir ju deras ”utökade” eller ”totala” demokrati bara nonsens. Om man ser till (V) historia och vilka regimer de stött, försvarat och hyllat får man den bästa bilden av vad (V) ”utökade demokrati” innebär, både i styrelseskick och konsekvenser.

  Jag tror ingen, inte ens Lars Ohly, vill leva i ett samhälle som styrs enligt denna ”utökade demokrati”.

 2. karl-otto hultström 11 februari 2010 — 16:14

  Visst har Munkhammar rätt. Nordkorea är ju ideallandet och utan tvekan kommunistiskt. Har ni sett den där bilden med det upplysta Sydkorea och det helt mörka Nordkorea. Säger ju lite om standardskillnaden.
  Ohly och hans gäng är ju kommunister så varför inte ha det som i i paradiset dvs Nordkorea ? Men nu tror jag inte ens miljöpellarna eller sossarna vågar släppa fram Ohly men tanken är ju bara den skrämmande !

  • Karl-Otto:

   Lägg ned tramset och börja snacka sakfrågor istället för ideologisk/historisk pajkastning. Visa att du är en förnuftig, vuxen individ som kan resonera logiskt istället för ett tjurigt dagisbarn.

 3. Aikodo är bra men detta är mycket mycket bättre.

 4. Näää dom är alla rädda för riktig demokrati för då förlorar dom makten över sina egna intressen.

  Menar hur ska man upperätthålla diskrimineringslagar som baseras på propaganda och annat dylikt skit när alla har samröre med varandra.

  Sista dom vill är ju att folk ska enas.

  Menar allvarligt talat behövs det flera partier för att folk ska inse att man måste gynna folk miljön och företagare?

  Kan ju även en 8 åring räkna ut.

  Bara en teater med 2 typer av fanatiker.
  2 olika sidor på samma mynt.

  Har vi inte sett kanske hur det ena partiet tar upp varvid föregående parti avslutat sitt skitgöra?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: