Gör om Stora Teatern till ett Ungdomens Hus

Sami, Svenska artisters intresseorganisation, har meddelat att de inte har råd med hyran för Stora teatern i Göteborg. Verksamheten kommer därför att läggas ner till sommaren. Nu föreslår Vänsterpartiets kommunalråd Marie Lindén att Storan skall göras om till ett Ungdomens Hus.

Marie Lindén, kommunalråd Vänsterpartiet, och Christian Larsson, fullmäktigeledamot Vänsterpartiet, ser flera möjligheter för Stora Teatern.

– Det är naturligtvis tråkigt att verksamheten på Storan idag inte bär sig. Samtidigt måste vi börja titta på alternativ för lokalen. Vänsterpartiet har länge kämpat för ett Ungdomens Hus i centrala Göteborg, säger Marie Lindén (V) i ett pressmeddelande.

– På många sätt är Stora teatern en optimal lokal för ungdomsverksamhet. Det är lätt att ta sig dit med kollektivtrafik från hela staden. Det finns inga boende runtomkring som kan störas av musik och samtidigt ligger teatern inte ödsligt utan det är upplyst och många människor i rörelse stora delar av dygnet vilket skapar trygghet, säger Christian Larsson (V).

– Storan har en unik arkitektur och ett starkt bevarandevärde. Jag vill ändå att man med öppet sinne utreder vad man kan bedriva för ungdomsverksamhet där utan att den skyddsvärda kulturhistorien går förlorad, säger Marie Lindén (V).

– Det pågår även en diskussion om den regional dansscen. Kanske går dessa båda att förena, avslutar Marie Lindén (V).

Media: GP, GP, GP, GP, GP,

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer

Lägg till →

  1. linda vill jag titta på oss kan vem dennis sadin ska vi trefas jag vara tillsamans

  2. Jag tycker man skall behålla Storan som en teaterateljé som det alltid har varit. Det är en vacker byggnad och passande för sådana arrangemang. Så fortsätt med det….

  3. Haile sellassie 07 mars 2010 — 02:00

    lycka till med de intentionerna… bättre att leva i verkligheten!!!

  4. Detta går ju stick i stäv med intentionerna att INTE locka och/eller dra in ungdomar till ”city” utan istället försöka att få dem att vara kvar i förorten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: