Erfarenheterna från utbildningsnämnden var tema på jämställdhetsutbildning för kommunstyrelsen

Amanda von Matern, processutvecklare, beskrev hur arbetet syftade till att gå från omedvetet inkompetent, vi medvetet inkompetent och medvetet kompetent till omedvetet kompetent.

Trist att bara Miljöpartiet och Vänsterpartiet var på plats i onsdags när den jämställdhetsutbildning för kommunstyrelsen Vänsterpartiet tog initiativ till rullade vidare. Förvisso var Ann Lundgren (S), kommunalråd och ordförande i utbildningsnämnden, sjuk men Socialdemokraterna och Moderaterna borde kunna skaka fram något kommunalråd eller stadssekreterare som prioriterar denna utbildning.

Det klart, så här i efterhand inser vi, att vi kanske hade lite för höga förhoppningar på utbildningen. Socialdemokraterna och Miljöpartiet röstade emot i kommunstyrelsen. Vi fick ta stöd av borgarna för att få majoritet för beslutet. När det sedan kom till verklig handling och man skulle avsätta tid för att faktiskt lära sig mer hade borgarnas intresse svalnat till fryspunkten.

Det är dock inget att hänga läpp för på internationella kvinnodagen. De processer för jämställdhet Vänsterpartiet har varit med och startat rullar på i kommunen. Man kan alltid önska att det skall gå fortare och det önskar vi men det rullar i alla fall.

Utbildningsnämnden har kommit igång bra. Förvaltningschefen Sven Höper har tagit med sig mycket av erfarenheterna från SDN Torslanda och Tynnered.

Läs om Gertrud Åströms första och andra föreläsning för kommunstyrelsen.

Fikat redovisas, som brukligt, här på bloggens avdelning för gratis kalorier och andra förmåner.

Demonstrera i kväll!

Den traditionsenliga demonstrationen på 8 mars blir i år extra festlig, då vi firar den Internationella Kvinnodagens hundraårsjubileum. Samling kl 18 på Gustaf Adolfs torg. Avmarsch kl 18.30 mot Götaplatsen, där det blir tal av Trifa Shakely och Cornelia Wahlgren, ljusshow m.m. Klä dig gärna som din historiska förebild!
Arr: 8 mars-kommittén i Göteborg
Gå med i Facebookgruppen 8 mars-kommittén i Göteborg

Läs alla mina inlägg från 8 mars 2010.

Läs alla mina inlägg om jämställdhet. Fler bilder från utbildningsdagen:

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Bloggar: Svensson, SKV, Hicham El Horr, Taher Pelaseyed, Emil Broberg 1 och 2,

Media: Svd, Svd, Svd, Svd, Svd, Svd, Svd, Svd, Svd, DN, DN, DN, DN, DN, GT, GT, GT, GP, GP, GP, GP, GP, GP, AB, AB, AB, AB, AB, AB, AB, AB, AB,

En kommentar

Lägg till →

  1. tal av Trifa Shakely och Cornelia Wahlgren.
    Det blir Spännande!Men Ann Lundgren (S) är ju bara bäst, vilken häftig tjej, kompetent medveten kompetent kompetent, det är grejer det. Grattis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: