”Israel beter sig som självmordsbombare”

Inte så många nya ansikten men det var i alla fall några fler än det brukar.

Onsdagskvällen tillbringades på Kulturcaféet Blå Stället i Angerd. Ship to Gaza anordnade en insamlingskväll och Staffan Granér berättade om projektet. I ärlighetens namn hörde jag inte så mycket av själva föredraget eftersom Ship to Gaza är min sambo Cecilias projekt och jag bara är med och håller koll på ungarna.

Staffan Granér

En sak som Staffan Granér berättade fastnade verkligen i min skalle. Israel beter sig som självmordsbombare. De bryter konsekvent mot internationella resolutioner och provocerar fram konflikter.

Brutal analys kanske men jag tycker att den har sina poänger. Nu är det nästan fel av mig att ens beröra den korta del av diskussionen som berörde Israel när nästan allt handlade om projektet Ship to Gaza. Vad som behövs i Gaza och framför allt vad som behöver göras här i Sverige, Göteborg och Angered för att båten skall kunna kasta loss och det som behöver göras i Gaza verkligen kan bli gjort.

Närmare fem miljoner kommer att behövas. Den kritiska massan uppstår när tillräckligt med pengar finns för att köpa en båt. (Troligtvis vill ingen hyra ut en båt som skall köra till Gaza.) Med en båt blit projektet konkret och det går att samla mer pengar.

En skillnad mot exempelvis Arbetarkonvojen och Ship to Bosnia är att då behövdes vanliga förnödenheter. Det var lätt för oss som var aktiva då att stå utanför matbutiker och dela ut listor vad som behövdes. När folk ändå var inne och handlade kunde de köpa några extra paket mjöl, socker och tvål.

I Gaza behövs teknisk utrustning som solceller och vattenrenings- och avsaltningsanläggningar. Det är svårt att stå utanför affärer och be folk köpa lite extra avsaltningsanäggningar.

Intressanta aktiviteter på Blå stället
Bokbytarlådan på Blå Stället.

På Blå stället pågår en hel del intressanta saker. Det finns bland annat en bokbytarlåda. Man tar med sig en bok och lämnar den och tar med sig en annan hem. Genialt. Det är inte bara skräpböcker i lådan och antalet böcker ökar för varje vecka.

Just nu pågår utställningen Singel i Tokyo med bilder av unga japanska kvinnor som bryter mot normen och inte vill gifta sig. Det är fina bilder men jag är fel person att bedöma om det verkligen är en alternativ bild av japanska kvinnor. Flera av mina japanska vänner är kvinnor som har prioriterat aikido eller grafisk design i stället för att gifta sig och bli hemmafruar. Bilderna på utställningen känns mer stereotypa än mina vänner men så är det väl alltid. Läs mer om utställningen i GP eller ännu hellre, åkt till Angered och se den.

Konsert med kören Motvals på lördag den 20/3 kl 18.00

Det kommer att bjudas på ett axplock från deras 30 år som kör. Allt från svenska visor till internationella sånger. Entré: 100 kr. Fika ingår. Biljetter köpes i dörren. Behållningen går oavkortat till Ship to Gaza. Plats: Blå stället, Restaurangen.

Läs alla mina inlägg om Gaza.

Om du vill engagera dig i Ship to Gaza i Göteborg hittar du nödvändig information här.

Betala in bidrag till Plusgirokonto 46359-6. Om du vill betala från ett utlandskonto använd SWIFT: NDEASESS, IBAN: SE92 9500 0099 6026 0046 3596.

Bra bloggar:Frasse,

Inressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Media: DN, DN, DN, DN, Svd, GP, GP, DN, DN, DN, Svd, Svd, Svd, Svd, Svd, AB, AB, GP, GP, GP, GP, GP, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, Svd, Svd, Svd, Svd, Svd, AB, AB, AB, AB, AB, AB, EX, EX, EX, SSD, SSD, SSD, SSD, SSD,

16 kommentarer

Lägg till →

 1. besök facebook med amer al-bayya palestina sida.. Du har nalla fakta och det kommer mer fakta…om allt och alla…..Världen måste ändras, politiker….Irak var största fel som Bush, Blair och Israel–AIPAC, Israellobby,,har begått..
  Olof Palmes mördare måste kom fram….Alla ockupation och krigsbrott ska stoppas straffas och ersättas…UN måste byggas på nytt…EU måste ta mer ansvar..USA måste ändra politiken och stoppa AIPAC….Rättvisan ska vara först i Världen..Palmes politik ska styra världen…Nu är det nog och stopp för krig och orättvisor…

 2. haveyouright21 06 april 2010 — 20:13

  Nu har vi web sida som talar allt om Mellanöstern….Fakta bara för rättvisan..titta på http://www.israeli-occupation.org ….talar fakta bara om allt och alla…. du kan slå på—-svenska —-om d vill läsa med svenska….

  http://www.nyapolitiken.biz talar mer om USA brott och krigs brott mot Irak…Tack

 3. haveyouright21 30 mars 2010 — 22:29

  Hi Hussain, Jag måste säga att Israel har mycket tur med de alla arabiska fega ledare .. Jag ska kriga tills jag får tillbaka mitt LAND…Men..Men…Varför har man UN-FN-, världen?????????????.

 4. UK erkänner att Israel-Mossad- ligger bakom mordet på Hamas ledare i Dubai..UK fördriver israelisk diplomat från UK.. Ett stort problem är mellan Israel och UK..

  Vad vet Mossad om mordet på Olof Palme(fotdans politik).
  !
  Mossad begår brott i USA…….Israel och Mossad har begått mord mot mänskliga rättigheter och mot folkrätten…..Israel var hela tiden över lagen ..FN är maktlöst mot Israel Varför..Varför Irak ,inte Israel???…Nu är det stopp………………….Nu är det nog..Kolla Palmesmord..

  Sverige ska kolla Mordet på Palme….Och man måste kolla mordet på John Kennedy mord m.fl…

 5. Amer Al-bayya 23 mars 2010 — 20:49

  Vet du om araber begår 5% av Israels brott, krigsbrott, mord , terror med förbjudna vapen m.m mot civila och oskyldiga vad USA–AIPAC—Israellobby—- göra??????…. USA ska bomba med atombombar……rätt eller fel….??

  Olof Palme ville och ville….Var är Palme ???..Man har rätt enligt FN. lagar att man skjuter mot ockupation ..rätt eller fel???.

  Tänk..Tänk..om arabvärldens ledare blir som saddam –Befria Palestina med vapen—–vet du vad det ska blir i världen??. ett krig är ett krig över hela världen …

  Israel vill det men araber stoppar det!!!världskrig för Israels skull -nej-,,sa araber…Så Israel, USA, UK, ska betala alla ersättningar för alla brott,ockupation, krig och krigsbrott mot araber och muslimer..!! detta är ett måste..

 6. karl-otto hultström 23 mars 2010 — 11:19

  Ja, inte är det Israel i alla fall ! Efter ideliga raketanfall från Gaza bombade man några tunnlar där vapen och hjälp från bl a Göteborg strömmar in. Det skulle inte jag kalla för självmordsbombare. De brukar gå åt själva på kuppen medan dessa piloter säkert tog det som ett rutinuppdrag i bevakningen av landets gränser.

 7. Till hmm ..Är du arg för att jag skrev fakta ???Lyssna , idag ska fakta gå runt hela världen ….Israel gör vad de vill med med med allt från mord till krigs brott med förbjudna vapen ..Muslimer säger hmmmmm hmmmmmmmm h mmmmm mmmmm..

  så du kan ta din fakta fram ….eller du har inte fakta … jag tror att du är arg för det här som jag skrev : http://www.nkuk.org eller hur?? det ska vara under bordet hela tiden va,,??Alla fakta ska vara fram nu…hmmmmmm hmmmmmm…

 8. haveyourrights du är fan den största idiot jag någonsin läst eller kommenterat, grattis. Dags att vakna?

 9. Amer Al-bayya 20 mars 2010 — 23:23

  Fakta har ett enda ansikte:

  UKs ord–Balfourdeklaration 1917–till sionisterna om Palestina.Uks utrikesminister ,Arthur James Balfour.
  Foreign Office,
  den 2 november 1917 Käre Lord Rothschild,
  Jag har det stora nöjet att, å Hans Majestäts regerings vägnar, till Er överlämna följande deklaration om sympatier för det judiska sionistiska aspirationerna, vilken har underställts och godkänts av kabinettet.
  ‘Hans Majestäts regering ser gynnsamt på grundandet i Palestina av ett nationellt hem för det judiska folket och kommer att göra sin bästa ansträngningar för att underlätta uppnåendet av detta syfte; varvid det är klart underförstått att ingenting skall göras som kan skada de medborgerliga och religiösa rättigheterna för de icke-judiska befolkningsgrupperna i Palestina eller de rättigheter och den politiska ställning, som åtnjutes av judar i någon annat land.’
  Jag skulle vara tacksam om Ni kunde göra den sionistiska federationen underkunnig om denna deklaration.
  Eder Högaktningsfulle
  Arthur James Balfour

 10. Det finns en enda fakta i hela politiken….Palmes politik är den ednda fakta i hela världen…Svik inte Palme, svenskar..Svik aldrig världens bästa politiker,Sverige..

  Titta på http://www.nkuk.org och http://www.nkusa.org är fakta om judar som är mot Israel och Israels brott och terror..Nu är det nog…Stoppa Israel och USA….

 11. Israels bästa författare och historiker, ILAN PAPPE, visar i Hans bok –Den etniska rensningen av Palestina—- visar Israels rasism, hot, hat, brott, apartheid och terror…

  John Pilger sa : vi har bästa Historiker och författare och han bor i Israel.Han heter ILAN PAPPE……Rättvisans man…..

 12. Titta på http://www.ordfront.se Nr. 12 2005……

  Vilka svenska journalister spionerade åt Israel
  By Peter
  Den förre chefredaktören för den danska tdiningen Politiken, Herbert Pundik, var agent för Mossad.
  Det är i en intervju med tidningen Information som Pundik berättar att han fram till 1970 var agent för den israeliska underrättelsetjänsten Mossad. Under reportageresor på 1950- och 1960-talen för bland andra Information, Politiken och Danmarks Radio samlade han även in information och skrev underrättelserapporter åt Mossad. AB
  – Jag reste runt i Afrika under täckmantel av att vara journalist och levererade mina rapporter till den israeliska ambassaden, säger Herbert Pundik.
  Hur många journalisters liv har Pundik och hans gelikar kostat? Det är inte undra på att västjournalister av många i tredje världen ses som spioner, detta avslöjande visar att det finns fog för misstanken.
  Vilka svenska journalister har spionerat för Israel?

 13. karl-otto hultström 19 mars 2010 — 15:45

  Det var väl skönt Jöran att du vara upptagen som barnvakt och slapp lyssna på snacket om det ”stackars” Gaza. De tycks ju i alla fall ha så mycket materiel, att de kan sätta ihop raketer som dödar. Tror du de som skickade raketen in i Israel brydde sig ett dugg om var den hamnade. Denna gång dödade den bara en person men med er hjälp kan raketerna bli bättre och kanske förmås slå ner i ett dagis. Då blir det dans och glädje i Gaza och kanske lite glädje i Göteborg. Vad vet jag om hur ni resonerar ?

 14. Igår sa Obama att USA kan inte stoppa Israel och på samma dag fick Obama straffa en Hamas tv kanal…och Obama vill straffa Iran och Hizbollah….Detta är skam på hela världen..USA och FN skapar mer hat, hot, rasism, orättvisor och brott med terror..Världen måste arbeta efter Olof Palmes politik…

  Satans mördare ..
  Satans mördare är ett tal som Socialdemokraternas partiledare Olof Palme höll den 28 september 1975. I talet vid den socialdemokratiska partikongressen använde Palme ovanligt starka ord då han kritiserade den spanska fascistdiktaturen och myntade uttrycket ”Satans mördare”. Föregående dag, den 27 september, hade Franco låtit avrätta tre medlemmar ur FRAP (Frente Revolucionario Antifascista y Patriótico), Humberto Baena Alonso, José Luís Sánchez Bravo och Ramón García-Sanz, och två medlemmar ur ETA (Euskadi Ta Askatasuna), Juan Paredes Manot (”Txiki”) och Ángel Otaegui Echevarría..Lyssna på världens bästa och sista politiker i vårt liv…Olof Palme..Varsågoda:
  .http://www.youtube.com/watch?v=5zwBYkbMZFA

  USAs politiker och kongress styrs av AIPAC stoppa AIPACs makt i USA….

 15. Ja du…
  vad säger du om de senaste dagarnas attacker?
  Jag undrar VEM det är som beter sig som ”självmordsbombare”

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/israelisk-flygattack-mot-gaza-1.1063930

  • Said Hussain 28 mars 2010 — 23:01

   Hej Bengt!
   jag vill ställa en fråga till dig så fundera på det innan du svarar.
   Om Sverige blivit ockuperad av en främmande makt och dem driva bort svenska folket eller döda och svälta folket med en enda anledning att för 4000 år sedan hade det främmande makens folk påstår att de hade bosatt sig i Sverige Vad skulle du har gjort???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: