Träffen i Fagersta för Vänsterpartiets listetoppar i kommuner och landsting är igång

Emil Broberg, partistyrelsen, hälsade alla välkomna.

Efter några timmar på tåg och buss befinner jag mig nu i Fagersta i dagarna två. Emil Broberg från partistyrelsen och Stig Henriksson, kommunstyrelsens ordförande i Fagersta, hälsade välkomna.

Elise Norberg Pilhem, partistyrelsen, beskrev vår välfärdspolitik. Tidigare val har vi fokuserat på att ”försvara välfärden”. Detta val skall vi utveckla välfärden. Världens bästa välfärd – utan vinstintressen.

Ida Legnemark, partistyrelsen, berättade om lokalt feministiskt arbete. Hon gör en sammanfattning av sitt föredrag på bloggen. Mikael von Knorring beskrev hur lokal nätpolitik kan bedrivas för att stärka integriteten. Presentationen ligger på bloggen Vänsterteknik. Biträdande partisekreterare gjorde en genomgång av vilka våra väljare är om man tittar på olika opinionsundersökningar.

Sist på dagen samlades vi deltagare från Stockholm, Göteborg och Malmö med omnejder till en gemensam diskussion under ledning av Karin Rågsjö från Stockholms kommunfullmäktige. I diskussionen framförde jag samma sak som tidigare: att vi måste bli bättre på miljö- och klimatfrågor om välfärdsfrågorna skall bli avgörande i valet.

Nu väntar middag och samkväm. Enda osäkerhetsfaktorn är om min mobil ställer om automatiskt till sommartid eller ej. Får försöka förstå manualen eller googla friskt.

Fler bilder från idag:

Läser i bladet att Anneli Hulthén toppar alla fyra socialdemokratiska listor. Kanske bra valtaktik men jag tycker nog att våra listor med olika ettor på varje är mera smakfullt.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Media: DN, Svd, SSD, AB, EX, EX, EX, DN, DNSvd, Svd, Svd,

Om inlägget

Politik

6 kommentarer

Lägg till →

 1. Vänsterpartiet är lika mycket hycklare som alliaspartierna. Mycket vackra ord och stora löften, men vanligt folk upplever ingen större skillnad mellan en rödgrön regering och en alliansregering.

  Det är bedrövligt vad lågt politikersläktet har sjukt i Sverige. Är det någon som lyssnar längre på dessa etablerade politiker som sitter och fikar på sina möten i dyra lokaler för skattebetalarnas pengar? Nej de är av samma skrot och korn.

  I höst hoppas vi sannerligen att ett eller flera av de sju riksdagspartierna åker ut ur riksdagen med huvudet före. Det är sannerligen på tiden!

 2. Sommartid eller inte i mobilen….. Finns det inte viktigare saker att fundera på där vänster ut, men man kanske inte ska bli förvånad…….

 3. Jaja, i V parti kansli hänger fortfarande Lenins porträtt fick vi veta i lördagsintervjun med Ohly i september 2009. En gång kommunist alltid kommunist. Har Murens fall gått er fullständigt förbi och orsakerna varför dn föll??????

 4. Karl-Otto Hultström 27 mars 2010 — 19:42

  Går mkt hellre på SD partistämma, som dessutom äger rum i Stockholm.Som väntat var snackades den totalt bort på nyheterna.

  • Jöran Fagerlund 28 mars 2010 — 00:03

   Ja, Karl-Otto, det har jag redan listat ut att om du lämnar ditt kära moderata samlingsparti så hamnar du snarare hos SD än hos V men det är väl bra att mina bloggläsare får det direkt från dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: