TV4s fascistoida planer höll på att gå i baklås

För att undvika missförstånd: grattis Mattias och Cecilia, bra kämpat Claudia och Tobias. Kul att se alla som var med. Förhoppningsvis kommer TV4 att ändra upplägg nästa gång. Willys framfart vecka efter vecka var väl inte vad TV4 hade tänkt sig. Han skulle vara med som lustigkurre ett par veckor. Sedan skulle han röstas ut.

Problemet ligger i utröstningen. Det är beklämmande att nästan all TV-underhållning har ett utröstningsmoment i stället för framröstning. Om tävlingen hade gått ut på att samla poäng och röster hade både Willy och de duktiga dansarna kunnat vara kvar hela tävlingen.

Jag har behandlat den fascistoida läggningen hos TV4 tidigare här på bloggen. Karaktäristiskt för fascismen är föraktet för svaghet. Det är dessa strömmar TV4 spär på när de bygger ala sina program på att peka ut den svagaste. Jag är övertygad om att man kan få in tillräckligt med telefonröster och reklampengar även utröstning. Och om TV4 har beräkningar som visar att jag har fel är det moraliskt förkastligt av dem att välja att spä på de fascistoida tendenserna i samhället bara för att tjäna mer pengar.

Sett till programmets underhållningsvärde är det uppenbart att det minskar i takt med att deltagarna blir färre. För att locka tillräckligt med publik till finalen måste TV4, mycket riktigt, också bjuda in alla deltagarna. Tänk  vad många som hade tittat om deras favoriter hade fått vara med hela tiden.

Willys framfart gjorde att många duktiga dansare åkte ut en vecka tidigare än annars. Det var på sätt och vis tråkigt. Det positiva med Willy var att TV4:s fascistoida planer höll på att gå i baklås. Hoppas de drar slutsatserna av detta och gör om programmet till nästa gång. Tyvärr kommer de väl bara att akta sig för att ta med någon charmknutte som Willy nästa gång.

Media: AB, AB, EX, EX, EXGP, Svd, AB, AB, AB, AB, AB, AB, AB, EX, EX, EX, EX, DN,

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer

Lägg till →

  1. ”fascistoida”…?

  2. Karl-otto Hultström 27 mars 2010 — 13:12

    Ja, nu är det så, att TV´s underhållningsprogram roar mig inte utom 2,5 Men. Men att de skulle vara facsistoida var väl att ta i ! Nonsens, tycker jag räcker väl som omdöme. Finns ju tillräckligt med böcker i bibliteket hemmavid så jag behöver ingen TV.

  3. Du är en av många som gått på att Let’s Dance är en riktigt tävling. Tyvärr är allting uppgjort och bestämt på förhand. Insynen hur röstningen går till är förstås noll. Ägna inte sådana här skitprogram någon uppmärksamhet.

    • Jöran Fagerlund 27 mars 2010 — 09:39

      Någon riktig tävling blir det väl aldrig. Så är det med all underhållning även På spåret eller Så skall de låta även om de räknar poäng. Vill man se riktiga danstävlingar får man titta på tävlingsdans. Det är kul att se folk lära sig dansa. Tråkigt bara att det är en dålig programidé.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: