Bygg med oss! Vänsterpartiets förvalskampanj är igång

Nu drar Vänsterpartiets förvalskampanj igång. Vi vill bygga världens bästa välfärd, och för att kunna göra det behöver vi hjälpas åt. Vi vill att du bidrar med din åsikt. Gå in på http://www.vansterpartiet.se/jagtycker och svara på vad du tycker är viktigast med framtidens välfärd. Det kan handla om skolan och sjukvården, om sjukförsäkringen eller allt annat som du tycker är viktigt. Ditt svar kommer att bli en byggkloss när vi ska formulera våran politik i valet – och när vi efter valet ska göra Sverige bättre. Det här ska vi göra tillsammans. Börja nu!

Jenny Lindahl Persson, informationschef Vänsterpartiet.

Dag två på listetoppsträffen i Fagersta är igång. Jenny Lindahl Persson presenterade Vänsterpartiets kommunikationsplan. Sedan följde grupparbeten. Jenny pratade om lokalt mediaarbete med en grupp. Uje Brandelius ledde en grupp som pratade lokalt opinionsarbete. Själv hamnade jag i källaren med Tommy Gabrielsson och ett gäng ”datanördar” som pratade om sociala medier. Det var en bra blandning av deltagare med olika erfarenheter. En del bloggar redan och andra har knappt skapat ett konto på Facebook.

Tommy hade bra konkreta tips som han kommer att dela med sig av senare. Jag uppdaterar sidan då.

Lasse Ohly avslutade konferensen. Lasse Ohly höll ett inspirerande tal. Efter alla diskussioner som har varit i partiet kring miljö och klimatfrågans roll i valplattformen var det skönt att höra honom slå fast att den absolut viktigaste politiska frågan är klimatfrågan. Löser vi inte den blir alla andra frågor obetydliga. Därmed inte sagt att det är den fråga som blir viktigast i valrörelsen. Det är en bra utgångspunkt för en givande kongressdiskussion.

En stor del av talet ägnades åt äldrefrågor och ett förslag att inrätta centra för utveckling av äldreomsorgen. Han berörde även den ökande barnfattigdomen i högerns Sverige.

– Barnfattigdomen ökade redan under de socialdemokratiska regeringar vi stödde men den har accelererat enormt under regeringen Reinfeldt, sade Lasse Ohly.

Nu är vi peppade att vinna valet. Regeringen Reinfeldt har bara några månader kvar, sedan byter vi regering – och politik. Då bygger vi världens bästa välfärd – utan vinstintressen.

Läs gårdagens raport. Läs även Anna Hövenmark, Emil Broberg och Jonas Sjöstedt. Fler bilder:

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Media: GP, GP, GP, DN, GP, GP, GP, Svd, Svd, Svd, AB, AB, AB, EX, GP, Svd, Svd, Svd, AB, AB, DN, Svd, GP, GP, GP,

Om inlägget

Politik, PR

6 kommentarer

Lägg till →

 1. karl-otto hultström 04 april 2010 — 13:53

  Jöran Fagerlund :Du menar att den moderatledda regeringen har tillräckligt med kunskaper och kontakter i regeringens drömland Kina så att dit behöver inga andra partier åka?

  Har ännu inte tagit ställning till Kina. Landet är en konstig blandning av kommunistisk traditionellt förtryck men samtidigt öppet för business med andra. Får se vartåt det lutar innan jag tar ställnin.

 2. karl-otto hultström 04 april 2010 — 13:50

  Varför gapflabbar alltid er Ohly på alla bilder ? Har han lyssnat på sig själv ?
  Eller garvar han åt alla får till medlöpare ?

 3. Fast att jämföra Nordkorea med Kuba är bara dumt. Kuba är inget jättebra land, men folket lever MYCKET bättre liv i Kuba än Nordkorea.

 4. Karl-Otto Hultström 29 mars 2010 — 17:51

  Ett litet tips !

  Åk till era favoritländer Nordkorea och Kuba och studera lyckan där ! Jag tror, att det räcker för att bota er från kommunistiska drömmar.

  • Jöran Fagerlund 29 mars 2010 — 18:08

   Du menar att den moderatledda regeringen har tillräckligt med kunskaper och kontakter i regeringens drömland Kina så att dit behöver inga andra partier åka?

  • Ett litet tips !

   Att ett land kallar sig för kommunistiskt betyder inte att landet bedriver en sådan politik. Nordkorea och Kuba är två lysande exempel på diktaturer som låtsas var något annat.

   Sverige och Norge är två lysande exempel på länder som lyckats bedriva ett framgångsrikt demokratiskt och socialistiskt välfärdssamhälle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: