Medlemsmöte med Vänsterpartiet Angered

Partiföreningens vice ordförande Birgitta Ceesay ledde mötet.

I går höll vi medlemsmöte i ABF:s lokaler på Spadegatan i Angered. Det var givande diskussioner. Vi inledde med några korta rapporter från våra förtroendevalda parlamentariker. Ashraf, Berhane och jag informerade om arbetet i kommunfullmäktige. Ashrafs fråga om Kvibergs marknad behandlades på senaste fullmäktige. Det ser positivt ut. Kommunstyrelsen har beslutat om en utredning för att se om det går att behålla marknaden och samtidigt bygga ett idrottscentrum. Ashraf har skrivit en interpellation om privatskolor som inte tar emot funktionshindrade.

Ashraf rapporterade från fullmäktige.

Motionen om romskt kulturcentrum ligger bordlagd i kommunstyrelsen. Det ser mörkt ut då S och MP har ett avslagsyrkande men diskussioner pågår och vi kanske kan nå en lösning.

Christian Larsson (V) har lämnat in en interpellation om att allmännyttan nekar folk med betalningsanmärkning bostad.

Min motion om att göra Liseberg till ett rent nöje blev bordlagd senast och kommer upp igen på torsdag den 15 april. Det är inte utan att man tänker på den när man i GP läser om fruktansvärda arbetsförhållanden för arbetare som levererar kirurgiska instrument. Offentliga sektorn måste bli bättre på etiska krav vid upphandling. Även Liseberg.

Mina rapporter finns här på bloggen: fullmäktige, kommunstyrelsen och miljönämnden.

Leif och Yvonne kunde inte rapportera från SDN Lärjedalen resp. SDN Gunnared eftersom de var på konferens med de båda stadsdelsnämnderna.

Information från valstrategiska gruppen
Martti informerade om valstrategigruppens arbete.

Martti och Birgitta informerade. Vi behöver material på flera språk så väl tryckt som på nätet. En diskussion kring förhållandet till S och Mp lokalt fördes.

Ashraf och jag rapporterade från valupptakten i Fagersta. Läs mer om träffen i Fagersta här (dag 1) och här (dag 2).

Det pågår en förvalskampanj där vi skall fråga folket vad de anser vara världens bästa välfärd. En diskussion fördes kring hur vi kan jobba med kampanjen i Angered.

Under punkten diskuterades även 1 maj. Då är det tänkt att förvalskampanjen skall vara klar och vi skall kunna formulera lokala krav utifrån vad Angeredsborna anser vara världens bästa välfärd.

Kongress och fyllnadsval till styrelsen
Bager, Ashraf och José

Ashraf informerade om valberedningens arbete att få in nomineringar till fyllnadsvalet till styrelsen. Ännu finns inget färdigt förslag från valberedningen.

Det enda ombudet från GO Angered är jag. Kongressombuden kommer att träffas på tisdag nästa vecka (13 april). Jag återkommer med rapporter.

Hammarkullen

Den 12 april kommer ett möte kring nedskärningarna att hållas. Styrelsen har mejlat ut information tidigare.

Ashraf om förvalskampanjen.

Vårt deltagande i Hammarkullekarnevalen diskuterades. Bolivias ambassadör kommer till karnevalen. Styrelsen jobbar vidare med frågan. José anmälde sig som frivillig.

Det är i grundorganisationerna basen för vårt arbete finns. Där kan man inte tappa fotfästet som diskuteras i dagens DN att riksdagsledamöter riskerar att göra.

Ett riktigt konstruktivt möte. Nu skall vi ut och jobba hårt i valrörelsen.

En fråga som verkar bli en långkörare är husen i Gårda. Läser i GP att frågan har blivit bordlagd en gång till i byggnadsnämnden.

Läser också att, föga förvånande, regeringens politik har gynnat höginkomsttagare.

Läs alla mina inlägg om Vänsterpartiet Angered.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: