Kommer telekompaketet att stoppa Storbritanniens internetcensur?

Storbritannien inför en lag som gör det möjligt att stänga av fildelare. Dessutom kan domstolar besluta att censurera hemsidor som innehåller upphovsrättsskyddat material. Det är sidor som Pirate Bay man syftar på men kritiker menar att lagen även kan tillämpas på exempelvis Google.

Skälet till att Piratpartiet röstade för telekompaketet var bland annat att det skulle hindra lagar som dessa. Vänsterpartiet röstade emot eftersom vi menar att telekompaketet inte hindrar sådan lagstiftning. Jag kommenterade den diskussionen tidigare. Nu kommer väl detta att ställas på sin spets. Visar det sig att Piratpartiet har rätt är jag den förste att lyfta på Stetsonhatten. Visar det sig att Vänsterpartiet har rätt vet väljarna hur de skall rösta i september och framför allt i EU-parlamentsvalet 2014 om de vill ha ett fritt internet.

Läs även Eva-Britt Svenssons ändringsförslag i Internet Governence.

Media: DN, DN, DN, DN, DN, DN, GP, GP, GP, Svd, Svd,

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer

Lägg till →

  1. Ursäkta, men tanken att man skulle rösta på V för att få ett fritt Internet är så absurd att jag har svårt att hålla mig för skratt. Kanske vill de tillåta fildelning o.dy. (som ju kan skada kapitalet och gynna medborgarna)—men samtidigt är de ett parti som verkar för åsiktsförtryck och gärna skulle vilja lägga munkavle på stora delar av befolkningen.

    • Jöran Fagerlund 12 april 2010 — 12:53

      Nej det stämmer inte. Kämpar för yttrandefrihet. På vilket sätt verkar vi ”för åsiktsförtryck och gärna skulle vilja lägga munkavle på stora delar av befolkningen”?

      Står det i något program vi har skrivit? Har vi föreslagit det i riksdagen eller i någon annan beslutande församling? Har någon företrädare sagt så?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: