Noel Gallagher ber musikmiljardärer att sluta gnälla om fildelning

Enligt Aftonbladet går Noel  Gallagher till attack mot bland andra Annie Lennox, Lily Allen och Elton John stödjer den nya brittisk lag mot fildelning som upprör Gallagher.

– Nedladdning är ju samma sak som när jag spelade in låtarna jag gillade från radio. Jag hatar alla de här stora löjliga rockstjärnorna som gnäller. De laddar ju ner er jävla musik. Det borde ni fan uppskatta. Vad gnäller ni om? Ni har ju era fem jävla hus, så håll käften, säger han.

Det är inte annat än att jag håller med. Det är inte bara så att de stora artisterna redan har fått mer än de behöver. Det är dessutom vi lyssnare som har gjort dem till de stjärnor de är och till fört en kvalité och ett konstnärligt innehåll till deras artisteri. När U2 eller Madonna fyller Ullevi består faktiskt det magnifika i just att Ullevi fylls. Det är publiken som tillför det mesta av energi och upplevelse. Konstverket är ett gemensamt arbete och superstjärnorna har redan fått mer än väl betalt. Det finns ingen anledning för publiken att betala för deras musik längre. Frågan är om inte U2 och Madonna skall betala för att vi skall komma. Det är trots allt vi i publiken som gör jobbet.

Jag kommenterade detta förra året när jag skrev att problemet är att Paul Anka har för mycket pengar. Den nya lagen kommenterade jag för några dagar sedan.

Uppdatering: Ser att Aftonbladet har bytt namn och bild. Det var inte Noel utan lillebror Liam som hade uttalat sig till tidningen Shortlist. Ber om ursäkt att jag inte kollade källan men Shortlists hemsida låg nere när jag skrev inlägget. Jag vill dock inte justera inlägget i efterhand utan bara uppdatera så här.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Media: DN, DN, DN, Svd, Svd, Svd, AB, AB, GP, GP, GP, GP, GT, GT, IDG, IDG, IDG, IDG, IDG, IDG, IDG, IDG, IDG, IDG,

2 kommentarer

Lägg till →

  1. Gillar fildelning mycket ! Har själv laddat ner massor av musik helt gratis. Både klassiskt, jazz och country. Resten får de andra slåss om. Intresserar mig inte ett dugg för dunk-dunk.
    Så inga lagar mot fildelning, tack !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: