En spännande kongress väntar

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kvällen tillbringade jag på distriktsexpeditionen på Andra Långgatan 20 tillsammans med de andra kongressombuden från Göteborg. Det var vårt första möte för att förbereda oss inför Vänsterpartiets kongress 7–9 maj i Gävle. Det kommer att bli intensivt men spännande.

Vårt första möte handlade mest om information och praktikaliteter. Vi delade upp ansvaret för att läsa in olika motioner inför de kommande mötena. Alla ombud skall naturligtvis läsa alla motioner men vi har fördelat ansvaret att försöka sammanfatta vilka diskussioner vi tror att kan bli stora på kongressen.

Samtidigt beslutade vi att inte ha någon ”distriktslinje”. Vi skall hjälpa varandra och försöka samordna vårt agerande på kongressen men delegationen skall inte fatta majoritetsbeslut som alla måste följa. Dessutom har vi ett speciellt ansvar för de motioner distriktet har ställt sig bakom. I övrigt är vi valda genom en medlemsomröstning och skall representera de som har valt oss och hur gör man då det? Vara sig själv så klart. Vi måste alla förutsätta att de som har röstat på oss vet vilka vi är och vad vi tycker.

Ett lika viktigt argument mot distriktslinjer är att vi måste vara beredda att lyssna på andras argument och ändra uppfattning om vi vill att andra skall lyssna på våra argument och rösta med oss. Annars är ju hela poängen med en kongress borta. Då kan vi ju anordna medlemsomröstningar på nätet i stället. Det är  ju diskussionen som gör de kollektiva besluten till något mer än summan av delarna.

Mötets kalldusch kom när Annika meddelade att tåget till Gävle avgår kl. 06.00 den 7 maj. Surt sa räven. Blir till att ställa klockan och kämpa sig upp.

Några beslut fattades. Vi valde Karin Mellegård och Marlene Svensson till delegationsledare. Vi nominerade Marie Lindén till redaktionskommittén för allmänna motioner, Thaher Pelaseyed till redaktionskommittén för uttalanden och mig till redaktionskommittén för valplattformen. Dessutom fick Lisa Ahlqvist och jag fick ett speciellt uppdrag att titta på en mediestrategi inför kongressen.

De senaste kongresserna har jag varit funktionär och fotograferat. Det skall bli spännande att få vara ombud igen. Naturligtvis tar jag med kameran och försöker blogga men mitt fokus på kongressen kommer att vara ombud. Du hittar alla mina inlägg om kongressen 2010 här.Alla handlingar hittar du på den speciella kongresshemsidan.

Ovan testar jag den nya bildspelsfunktionen i WordPress. Säg gärna vad du tycker i en kommentar. Föredrar du hellre ett vanligt bildgalleri?

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: