Heja Lasse Ohly!

Konsekvent republikan nobbar kronprinsessans bröllop. Bilden är från Lars Ohlys och Ida Gabrielssons besök i Göteborg i september 2008.

Lasse Ohly (V) nobbar Victoria och Daniels bröllop. Bra. Egentligen en självklarhet för en republikan men Mona Sahlin, Maria Wetterstrand och Peter Eriksson tänker gå trots att de säger sig vara motståndare till monarkin. Mona Sahlin säger sig vilja gå eftersom det folkliga stödet för monarkin är så stort. Vilka kappvändare. Jag trodde att politik handlade om att försöka vinna en majoritet för en ståndpunkt inte att försöka hitta ståndpunkter som så många som möjligt gillar bara för att locka röster.

Socialdemokrater, vänsterpartister och miljöpartister är inte per definition bättre människor än borgare. Besluten blir inte bättre för att vi fattar dem än om det är borgarna som gör det om alla försöka gissa vad medelklassen i Stockholms innerstad kan tänkas vilja ha. Besluten blir bättre för att de har ett annat innehåll än regeringen Reinfeldts.

Tidigare kritiserade jag Lars Ohly för att han gick på lunch hos Victoria och Daniel. Bra att han tar till sig av kritiken. Han borde ha tackat nej redan då men det är överspelat nu. Det viktiga är att Lasse nu tackar nej. Heja Lasse!

I morgon kommer min fråga till kommunstyrelsens ordförande, om Göteborgs Stad planerar någon gåva till Victoria och Daniel, upp i fullmäktige. Läs mer här. Lyssna på debatten i närradion eller följ min rapportering här.

Läs alla mina inlägg om republik här.

Media: AB, GP, GP, DN, Svd, Svd, Svd, AB, AB, AB, AB, AB, AB, AB, AB, EX, EX, EX, EX, SSD, SSD, SVT,

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

8 kommentarer

Lägg till →

 1. petterskanor 25 maj 2010 — 07:34

  Vem saknar Lars Ohly, knappast brudparet i alla fall,

 2. ´Då kan väl jag som ensamstående ”kämpande” mamma som behöver lite guldkant på tillvaron och liksom få till baka något som tagits från mig i ALLA ÅR!!!!

 3. Bra gjort Ohly! Erik tycker att det är oförskämt att Ohly inte bevistar bröllopet.
  Kan bara meddela att jag inte heller kommer att gå eller ens titta på bröllopet på TV. Jag går och fiskar! Inte för att jag är oförskämd, utan för att jag är för republik. Hoppas att jag inte var oförskämd nu?

  http://ulf-vargek.blogspot.com/2010/04/kungahus-fjask-utan-proportioner-ett.html

 4. Dagens mitzwa (god gärning, på hebreiska) får bli att inte kommentera herr Ohlys oförskämhet mot kronprisessan och hennes blivande gemål.

  • Jöran Fagerlund 14 april 2010 — 11:47

   Det var väl rart av dig ”Erik” då begår min goda gärning för dagen i att låta dig kommentera under falskt namn på min blogg och inte avslöja att du egentligen heter Karl-Otto Hultström.

 5. Det var ju skönt att höra. Hade i o för sig unnat honom den fria måltiden vi betalar ju ändå för den. Men det blir säkert en tråkig föreställning så jag hoppas Lars kan göra nått roligare.

 6. Stig Strömberg 14 april 2010 — 10:52

  Ja vad är konsekvent men det är klart att lunchen var ju gratis och före han sålde sin lägenhet och tjänade 600000 kr så nu har han råd att betala lunch själv

 7. Ja, Lars Ohly är ju till skillnad från tidigare partiledare konsekvent och man vet var man har honom…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: