Läkemedelsindustrin måste ta ansvar även för de läkemedel som används som de skall

Margot Ottosson (V) är partiets vattenexpert och hon höll i det mesta av debatten kring Miljöpartiets motion om en utredning om en försöksanläggning för ozonrening. Själv satt jag mest och lyssnade och njöt. När Anne-Christine Anderssons S) prat om ansvar såg ut att få stå oemotsagt gick jag in i debatten.

I motionen som Vänsterpartiet stöder finns ett förslag att Göteborgs Stad skall tillskriva regeringen om att ändra producentansvaret för läkemedel. Remissinstanserna pekar på att regeringen har beslutat om ett nytt producentansvar men det är något helt annat än vad som finns i motionen. Det nya producentansvaret handlar bara om läkemedel som inte används. Det rimliga är ju att man inför också ett ansvar för de mediciner som används som de skall. De piller vi stoppar i oss och sedan hamnar i avloppet.

Varken skattebetalarna eller VA-kollektivet skall stå för kostnaden. Det skall läkemedelsindustrin göra. Det är ju de som tjänar storkovan på våra sjukdomar och mediciner.

Alla handlingar till kvällens fullmäktige hittar du här. Läs alla mina inlägg om kommunfullmäktige.

En kommentar

Lägg till →

  1. Vatten är inte att leka med. Själv dricker jag aldrig vatten utan tillsats som t ex whisky. Tänk så många som blivit sjuka av dåligt vatten. Det är en skandal !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: