Ung Vänster kräver att Storan blir ett Ungdomens hus

När SAMI meddelade att de inte längre har pengar till hyran för Storan presenterade Marie Lindén (V) och Christian Larsson (V) idén att Storan skulle kunna bli ett Ungdomens hus.

Idag skriver Ung Vänster samma sak på GP debatt. Bra så. Det kan bli en viktig valvinnarfråga. Ung Vänster skriver:

Dagens ungdomsgeneration har tvingats agera krockkudde när krisen slagit till. Finanskrisen har blivit en ungdomskris. Allt kan dock inte skyllas på krisen. Göteborgs stad har under ett flertal år nedprioriterat satsningar på ungdomar. Detta blir extra tydlig under en lågkonjunktur och resultatet är uppenbart. Segregationen cementeras och orättvisorna i Göteborg går i arv från föräldrar till deras barn.

Det är klart att kåkens K-märkning ställer till vissa hinder samtidigt kan det vara kreativa möjligheter. Låt oss titta på vad vi kan göra av Storan. På många sätt är det en perfekt placering för ett Ungdomens hus som Marie och Christian konstaterade tidigare.

Media: GP, DN,

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , ,

9 kommentarer

Lägg till →

 1. ”Kräva vad man har rätt till ”. Och vem bestämmer vad man har rätt till ? Du eller jag eller grannarna ? Ett ganska opreciserat yttrande får jag säga. Du får gärna rätta mig, om jag har fel.

 2. Ung VÄnster kräver, ung vänster kräver kräver och kräver…
  Har inte ”Ung Vänster” lärt sig att räta munnen efter matsäcken??

 3. Vi har ett Ungdomens hus i min hemkommun Botkyrka beläget i Fittja. Ni ska vara glada göteborgare så länge ni slipper en arena till för skottlossning, knarkhandel, häleriverksamhet mm.
  Riv huset om ingen seriös spekulant anmäler sig ! Förresten nyss var det ju så viktigt med kultur för folket. Är det redan överspelat ?

  • Jöran Fagerlund 19 april 2010 — 18:13

   Ungdomens hus är kultur för folket, Karl-Otto.

  • Nej det har rivits tillräckligt i Göteborg av gamla vackra fina hus så att stan idag ser ut det gjorde i gamla DDR. Det måste kunna att gå att göra nåt bra av denna vackra byggnad. Men det är klart när det sitter en samling flum och jippo politiker i denna stan så lär det väl inte komma några bra förslag därifrån. Och det skulle vara intressant att veta vad som menas med ungdomens hus? Vad är det för aktiviteter som denna Ung Vänster vill att det skall vara där? Det är något dom bör redovisa innan något sådant beviljas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: