Nedskärningarna slår igenom fullt ut när nämnderna håller sina budgetar

Dagens sammanträde med kommunstyrelsen innehöll få beslut. På en redan tunn dagordning blev många ärenden bordlagda då kristdemokraternas Carina Liljesand inte kunde närvara.

Kommunstyrelsen beslutade dock om fortsatt stöd till Universeum, en gemensam IT-strategi för skolan och en utredning om upprustning av Rambergsvallen.

Som jag skrev förra veckan bordlades ett yrkande som alla partier var överens om: sammankallande i ledningsgruppen för Centrala Älvstaden. Det visade sig vara Susanna Haby (M) som inte delade sitt partis hållning och röstade emot sitt partis hållning att byggnadsnämnden skulle stå för kostnaden.

Barnen får betala för budgetbalansen

Under sammanträdet fick kommunstyrelsen en genomgång av ekonomin. Det rapporterades, på byråkratiska, att nämnderna håller sina budgetar. På ren svenska innebär det att nedskärnuingarna drabbar fullt ut.

Bakom tabellerna döljer sig barn av kött och blod. De områden som får mindre pengar är grundskolan samt kultur och fritid. Barnen betalar altså med större klasser och minskade fritidsaktiviteter. Förskolan får mer pengar men inte lika mycket som ökningen av antalet barn. De allra minsta Göteborgarna betalar altså krisen genom att föras ihop i allt större barngrupper.

De kostnader som ökar i stadsdelarna är försörjningsstödet. Regeringens och S och MP:s lågskattepolitik drabbar hårdast de svagaste.

Den välfärdskrona Vänsterpartiet presenterade i budget 2010 för snart ett år sedan känns allt mer realistisk för var dag som går.

Media: GP, GP, GP, GP, GT, GT, GT,

En kommentar

Lägg till →

  1. Heder till dig Jöran ! Som ids gå på dessa meningslösa föreställningar. DE upprepar ju bara kända åsikter. Aldrig hågot nytt och häftigt ! Tack och lov är jag så långt mer på listan att risken är liten att jag blir invald. Det är väl aldrig ersättningen som lockar ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: